Τέλος οι τσακωμοί στο σπίτι για τα παπούτσια! Η Good News και η H&M ενώνουν τις δυνάμεις τους και λανσάρουν μια συλλογή unisex αθλητικών παπουτσιών με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.  Πρόκειται για μία συλλογή από επτά αθλητικά παπούτσια κι ένα ζευγάρι sliders σε μια ζωηρή χρωματική παλέτα εμπνευσμένη από τα 70s. Κάθε κομμάτι έχει τα δικά του βιώσιμα στοιχεία, όπως σόλα από ανακυκλωμένο καουτσούκ και επάνω τμήμα από ανακυκλωμένο βαμβάκι, Vegea™ και Bananatex®. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης τρία στυλ της συλλογής σε παιδικά νούμερα. Η Good News x H&M επαναπροσδιορίζει τον σχεδιασμό και την παραγωγή των αθλητικών παπουτσιών, προάγοντας τον στόχο και των δύο εταιρειών για επίτευξη κυκλικότητας σε όλες τις διαδικασίες τους.

Όπως περιγράφει ο David Söderlund, σχεδιαστής στην H&M: «Πήραμε τόση πολλή θετική ενέργεια και διάθεση από τη συνεργασία μας με την Good News. Η δημιουργικότητα και το πάθος του brand για αλλαγή ενέπνευσαν την ομάδα μας. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας, για να γίνουμε καλύτεροι μαζί. Αυτή η φωτεινή και χρωματιστή συλλογή έρχεται σε αντίθεση με τον γκρίζο και αβέβαιο κόσμο μας. Λατρεύω τα χρώματα και τα καινοτόμα υλικά της.»

Η Good News είναι ένα brand παπουτσιών με περιβαλλοντική συνείδηση που ιδρύθηκε από τη Nia Jones και τον φίλο της Ben Tattersall το 2016 στο Λονδίνο. Μέσα από τους προηγούμενους ρόλους τους στον κλάδο της μόδας, οι δύο ιδρυτές του brand είχαν δει με τα μάτια τους τις ποσότητες αποβλήτων που μπορεί να παράγει η βιομηχανία των παπουτσιών. Η Good News είναι η απάντησή τους σε αυτό το πρόβλημα. Ο στόχος τους είναι να φέρνουν «καλά νέα» στους ανθρώπους και παράλληλα να συμβάλλουν στην αλλαγή με χαμόγελο. Το δίδυμο δεν κοιτάζει ποτέ πίσω και εξερευνά συνεχώς νέα, καινοτόμα υλικά για τα παπούτσια που δημιουργεί.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συνεργαστήκαμε με την H&M, παροτρύνοντας έναν από τους «γίγαντες» της μόδας να εξετάσει κάθε συστατικό ενός παπουτσιού. Για εμάς, ήταν σημαντικό να δημιουργήσουμε μια όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη συλλογή που να δείχνει όμως χαρούμενη και cool» εξηγεί η Nia Jones, συνιδρύτρια της Good News με τον Ben Tattersall, συνιδρυτή της Good News να συμπληρώνει: «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε κι άλλα brands να αναλάβουν δράση και να συμβάλλουν στην αλλαγή. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, για να επιτύχουμε μια θετική αλλαγή. Ο κόσμος σήμερα χρειάζεται ενότητα και όχι ανταγωνισμό».