Οι βλεφαρίδες μας έχουν μια πολύ σημαντική δουλειά να κάνουν στα μάτια μας. Εκτός από το γεγονός ότι μας δίνουν ένα έντονο και όμορφο βλέμμα, εκτός από το ότι κάνουν τα μάτια μας να φαίνονται πιο μεγάλα, τα προστατεύουν από το να εισχωρήσουν σκουπιδάκια και να μολυνθούν.

Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που τις αντιμετωπίζουμε ώστε να παραμένουν εκεί, δυνατές και όμορφες. Δυστυχώς όμως, κάνουμε πολλά λάθη και συχνά τις καταστρέφουμε. 3 συνηθισμένα λάθη είναι τα ακόλουθα:

Τρίβουμε τα μάτια μας, άρα και τις βλεφαρίδες μας

Πολύ συχνά τρίβουμε τα μάτια μας με αποτέλεσμα να τρίβουμε και να φθείρουμε τις βλεφαρίδες μας. Αυτή η συχνή κίνηση, όχι μόνο προκαλεί ζημιά στις βλεφαρίδες, αλλά εγκυμονεί κινδύνους για μόλυνση του ματιού.

Πρώτα τις βάφουμε με μάσκαρα και μετά τις γυρίζουμε με ψαλίδι

Κλασικό λάθος που κάνουμε είναι να τις βάφουμε και μετά να θέλουμε να δώσουμε καμπυλότητα και σχήμα. Αυτό προκαλεί φθορές γιατί οι τρίχες στις βλεφαρίδες είναι λεπτές, έχουν «κοκκαλώσει» από την μάσκαρα με αποτέλεσμα απλά να τις σπάμε όταν περνάμε το ψαλίδι.

Τις βάφουμε με ημιμόνιμη βαφή

Οι βλεφαρίδες δεν είναι όπως τα μαλλιά μας. Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να τις βάφουμε με «μόνιμες» βαφές καθώς απλά τις καταστρέφουμε. Τα τελευταία χρόνια η βαφή στις βλεφαρίδες είναι τάση αλλά δεν είναι και το καλύτερο ώστε να παραμείνουν γερές και δυνατές.