Θες να βάψεις τα μαλλιά σου; Λογικό. Χρειάζεσαι ένα φρεσκάρισμα, καθώς έρχονται και γιορτές. Αλλά αποφάσισες ότι θα το κάνεις μόνη σου, στο σπίτι, με βαφή που θα αγοράσεις εσύ, και ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, ή έστω αυτές που γνωρίζεις από τις προηγούμενες φορές που έβαψες τα μαλλιά σου μόνη, άντε με τη βοήθεια κάποιας φίλης.

Πριν, όμως, ξεκινήσεις, οφείλω να σου επισημάνω τρία πράγματα τα οποία πρέπει να λάβεις υπόψη σου ώστε να έχεις το σωστό αποτέλεσμα:

1-      Δώσε σημασία στη βαφή που θα επιλέξεις: Αν θες να καλύψεις τα «γκρίζα», αλλά και η αλλαγή να είναι δραματική και εντυπωσιακά λαμπερή, διάλεξε μια μόνιμη βαφή. Αν πάλι, δεν σε ενδιαφέρει μια δραματική αλλαγή, απλά θες να περάσεις τα μαλλιά σου με λίγο “χρωματάκι”, σε διαφορετικό ίσως τόνο, επέλεξε μια ημι-μόνιμη βαφή, που φεύγει σιγά- σιγά με τα λουσίματα και επιστρέφει η τρίχα στο φυσικό της χρώμα. Extra Tip: Για καλύτερο αποτέλεσμα, διάλεξε βαφή δυο τουλάχιστον τόνους κοντά στο φυσικό σου χρώμα. Αν για παράδειγμα είσαι καστανή, μην δοκιμάσεις κάτι πέρα από το σκούρο ξανθό.

2-      Διάλεξε βαφή που να ταιριάζει στην επιδερμίδα σου: Ο γενικός κανόνας λέει ότι όσο πιο ανοιχτή είναι η επιδερμίδα σου, τόσο πιο light μπορεί να είναι η απόχρωση στα μαλλιά σου. Σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες ταιριάζουν οι χρυσαφί και καραμελέ τόνοι, ενώ σε ανοιχτές επιδερμίδες οι σαντρέ τόνοι ή το ξανθό μπεζ. Γενικά, οι πιο ουδέτεροι τόνοι στα χρώμα είναι κολακευτικοί για τις περισσότερες επιδερμίδες.

3-      Μη ξεχάσεις τα μάτια σου! Ναι, το χρώμα των ματιών σου παίζει τον ρόλο του στην απόχρωση που θα επιλέξεις για τα μαλλιά σου, καθώς η σωστή απόχρωση για τα μάτια σου κάνει πιο κολακευτικό το αποτέλεσμα για το πρόσωπό σου. Αν έχεις καφέ μάτια, ή μελί, τότε προτίμησε πιο σκούρους τόνους. Αν τα μάτια σου έχουν το μπλε του πάγου, διάλεξε πιο ανοιχτές αποχρώσεις ή ένα σαντρέ. Αν, τέλος, έχεις πράσινα μάτια, μπορείς να δοκιμάσεις και σκούρους και ανοιχτούς τόνους!