Η αλογοουρά είναι το χτένισμα της βιασύνης, της φάσης δεν-προλαβαίνω-να-ασχοληθώ-με-τα-μαλλιά-μου-τώρα και του αέρα. Για αυτό και τις περισσότερες φορές  κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και απορρούμαι πως κυκλοφορούσαμε τόση ώρα έτσι χωρίς κάποιος χριστιανός να μας πει κάτι, να φτιαχτούμε λίγο.
Υπάρχουν όμως τρια πολύ μικρά, πολύ εύκολα και καθόλου χρονοβόρα βήματα για να πετυχαίνεις την καλύτερη και έψογη αλογοουρά, κάθε φορά με κλειστά μάτια!

1 Η κατεύθυνση: Τα πάντα έχουν να κάνουν με την κατεύθυνση των μαλλιών σου την ώρα που τα πιάνεις αλογοουρά. Αν λοιπόν θέλεις μια αρκετά ψηλή, σκύψε μπροστά το κεφάλι σου, ρίξε τα μαλλιά κάτω και ξεκίνα να τα χτενίζεις με τα δάχτυλα σου και να τα πιάνεις τούφα-τούφα. Με αυτό τον τρόπο όλα τα μαλλιά θα έχουντην ίδια φορά και δεν θα πετάνε.

2 Γείρε το κεφάλι σου προς τα πίσω: Ο λόγος; Με αυτό τον τρόπο δίνεις την δυνατότητα σε εσένα να πιάσεις τα μαλλιά σου σε πιο σφιχτή αλογοουρά και το αποτέλεσμα να είναι τέλειο. Ενώ με αυτό τον τρόπο δεν θα διαλυθεί η κοτσίδα, τώρα που κατάφερες να πιάσεις όλα τα μαλλιά σου.

3 Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα εργαλεία: Το λαστιχάκι έχει μεγάλη πιθανότητα με το πέρασμα των ωρών να χάσει την ελαστικότητα του και η κοτσίδα σου να ξεκινήσει να παίρνει την κατηφόρα. Για να το αποφύγεις προτίμησε να δέσεις τα μαλλιά σου δυο σκοινιά. Ξεκίνα και τύλιξε το μαλλί σου με το ένα σκοινί στη φορά του ρολογιού. Έπειτα τύλιξε με το δεύτερο από την αντίθετη φορά και τέλος δέσε τα δυο σκοινιά μεταξύ τους. Έτοιμη!

4 Το μαγικό τσιμπιδάκι: Για να εξασφαλίσεις όμως 100% τον όγκο και το σωστό κράτημα της αλογοουράς, τοποθέτησε ένα μικρό τσιμπηδάκι στο κάτω μέρος της κοτσίδας, ώστε να συγκρατεί την κοτσίδα σε κάποιο ύψος και να της δίνει τον απαραίτητο όγκο.