Το καλοκαίρι το ξύρισμα και η αποτρίχωση με κερί γίνονται αναγκαία. Αν προτιμάς το ξύρισμα, τότε πρέπει να γνωρίζεις κάποια σημαντικά πράγματα. Αν πάλι η αποτρίχωση γίνεται η σωτήρια λύση κάθε καλοκαίρι, τότε -μεταξύ μας- κάνει ορισμένα λάθη που πρέπει να σταματήσεις τώρα. Τώρα όμως.

Για να γίνεται η διαδικασία πιο ανώδυνη, τότε ακολούθησε τα παρακάτω:

1. Όλα είναι θέμα αρχής

Πριν ξεκινήσεις την αποτρίχωση με κερί, είναι σημαντικό να έχεις κάνει απολέπιση προκειμένου η τρίχα να μαλακώσει και τα νεκρά κύτταρα να απομακρυνθούν. Αυτό θα βοηθήσει να γίνει η διαδικασία πιο εύκολη και αποτελεσματική.

2. Περνάει μεγάλο διάστημα μέχρι την επόμενη

Ναι ξέρω, η αποτρίχωση είναι δύσκολη, αλλά όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος της τρίχας, τόσο πιο πολύ θα πονέσεις. Το ιδανικό είναι να κάνεις την διαδικασία κάθε 2-3 εβδομάδες.

3. Κάνεις αποτρίχωση μετά το μπάνιο

Not, not και πάλι not. Το πόδι δεδομένο ότι θα έχει αποκτήσει πολλή υγρασία από το ντουζ, θα κάνει την αποτριχωτική κόλλα να μην κολλάει, άρα θα γίνει και πιο επίπονη η διαδικασία.

4. Πηγαίνεις στην παραλία την ίδια μέρα

Εντάξει είναι λογικό να θέλεις να δείξεις τα λεία πόδια σου στην παραλία, αλλά δεν πρέπει να πηγαίνεις στην παραλία την ίδια μέρα της αποτρίχωσης. Επιπλέον καλό είναι να μην εκθέσεις τα πόδια σε ζεστό νερό, για να αποφύγεις και τυχόν μολύνσεις.