Η βιομηχανία ομορφιάς προσφέρει μια συντριπτική σειρά προϊόντων περιποίησης δέρματος που ισχυρίζονται ότι καλύπτουν κάθε τύπο δέρματος. Αν και είναι δελεαστικό να δοκιμάσουμε το πιο πρόσφατο και καινούργιο προϊόν, μερικές φορές το δέρμα μας δεν ανταποκρίνεται καλά σε ορισμένα συστατικά και καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε λάθος προϊόντα. Ακολουθούν μερικά σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα για το δέρμα σας:

Ξεσπάσματα και ερεθισμός

Εάν το δέρμα σας ξεσπά, κοκκινίζει, έχει φαγούρα ή φλεγμονή μετά τη χρήση ενός νέου προϊόντος, είναι σημάδι ότι το προϊόν μπορεί να μην είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας. Αναζητήστε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για τις συγκεκριμένες ανησυχίες του δέρματός σας και αποφύγετε τα σκληρά συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Ξηρότητα

Η χρήση προϊόντων που αφαιρούν το δέρμα σας από τα φυσικά του έλαια μπορεί να αφήσει το δέρμα σας σφιχτό, ξηρό και άβολο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν έχουν σχεδιαστεί για τον τύπο του δέρματός σας. Εάν αντιμετωπίζετε αυτά τα συμπτώματα, σκεφτείτε να μεταβείτε σε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να ενυδατώνουν και να θρέφουν το δέρμα σας.

Υπερβολική λιπαρότητα

Εάν το δέρμα σας παράγει περισσότερη λιπαρότητα από το συνηθισμένο, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι η τρέχουσα ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας είναι πολύ σκληρή και αφαιρεί από το δέρμα σας τα φυσικά έλαια. Όταν το δέρμα σας καθαρίζεται από τα φυσικά του έλαια, μπορεί να οδηγηθεί σε παραπάνω λιπαρότητα. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε πιο ήπια προϊόντα που εξισορροπούν τα φυσικά έλαια του δέρματός σας.

Έλλειψη αποτελεσμάτων

Εάν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν για λίγο και δεν έχετε δει καμία βελτίωση στο δέρμα σας, ίσως είναι καιρός να μεταβείτε σε άλλο προϊόν. Δεν λειτουργούν όλα τα προϊόντα για όλους και είναι σημαντικό να βρείτε προϊόντα που είναι προσαρμοσμένα στις ανησυχίες του δέρματός σας.

Αυξημένη ευαισθησία

Η χρήση λάθος προϊόντων μπορεί επίσης να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματός σας, καθιστώντας το πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς και φλεγμονές. Εάν αντιμετωπίζετε αυξημένη ευαισθησία, σκεφτείτε να μεταβείτε σε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για ευαίσθητο δέρμα ή έχουν λιγότερα σκληρά συστατικά.

Γενικά, εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, είναι σημάδι ότι μπορεί να χρησιμοποιείτε τα λάθος προϊόντα για το δέρμα σας. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον τύπο του δέρματός σας και τις ανησυχίες σας και να χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι προσαρμοσμένα στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για το ποια προϊόντα να χρησιμοποιήσετε, εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ή επαγγελματία περιποίησης δέρματος που μπορεί να σας προτείνει προϊόντα που ταιριάζουν καλύτερα στο δέρμα σας.