Μπορεί τα περιττά κιλά να σου φαίνονται σαν Γολγοθάς αλλά με αυτά τα 5 tips θα καταφέρεις να κατεβάσεις την ζυγαριά στα επίπεδα που ονειρεύεσαι εύκολα και γρήγορα!

Θυμήσου: Θέλει χρόνο

Όταν γυμνάζεσαι κανονικά και μετράς τις θερμίδες σου, μπορείς εύκολα να χάσεις δυο κιλά μέσα σε μια εβδομάδα. Μπορεί να μην φαίνονται πολλά, αλλά αν επιμείνεις τα δυο θα γίνουν τρία και τα τρία τέσσερα. Η επιμονή και η κατανόηση πως δεν γίνονται θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη, είναι το «κλειδιά» για να χάσεις βάρος. Δεν πήρες το βάρος μαζεμένο μέσα σε μια μέρα και δεν γίνεται να το χάσεις μέσα σε μια μέρα. Αποδέξου το και έκανες το μεγαλύτερο βήμα.

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

ΟΚ, ο μεγάλος σου στόχος είναι να χωρέσεις στο παντελόνι που φορούσες στο λύκειο, ωστόσο το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μέχρι να φτάσεις εκεί να βάζεις μικρότερους. Την Κυριακή το βράδυ, θέσε σαν στόχο να γυμναστείς 3 φορές την ερχόμενη εβδομάδα. Η γενική ιδέα είναι να αισθάνεσαι πως προοδεύεις μέσω της επίτευξης των μικρών στόχων που θέτεις, οι οποίοι θα σε οδηγήσουν εκεί που θέλεις.

Παρακολούθα την πρόοδο σου

Από την ώρα που ξεκίνησες την προσπάθεια να χάσεις τα παραπανίσια κιλά σου, είναι σημαντικό να βλέπεις την πρόοδο σου. Προσπάθησε να μετράς το βάρος σου τακτικά ώστε να ξέρεις τι αποδίδει και τι όχι. Επίσης, μπορείς να δεις την πρόοδο σου και μακριά από τη ζυγαριά, βλέποντας το πόσο ενέργεια έχεις με τη δίαιτα που ακολουθείς.

Προσπάθησε να μένεις πειθαρχημένη

Ο μεγαλύτερος εχθρός στην προσπάθεια σου είναι η λογική «ένα μπισκότο θα φάω». Θα βγεις έξω από την σειρά σου και στην επόμενη ζύγιση ίσως να μην δεις τα νούμερα που ήθελες κάτι που θα σου προκαλέσει δυσαρέσκεια και θα σε αποθαρρύνει. Προσπάθησε, όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείς, να μείνεις πειθαρχημένη στην διατροφή σου και στο πλάνο σου. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα σου δώσει τα αποτελέσματα που ονειρεύεσαι.

Μην το κάνεις μόνη σου

Ειδοποίησε όλους τους φίλους σου και τους γνωστούς σου πως προσπαθείς να χάσεις βάρος. Μπορούν να σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις αλλά και να σου δίνουν κίνητρο. Επίσης, μπορούν να σε κολακεύουν κάτι που θα σου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση αλλά και κουράγιο να φτάσεις τους στόχους σου…