Το έβαλες στόχο; Θα το καταφέρεις…

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι μεγάλο κατόρθωμα. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και πάνω από όλα θέληση. Μπορείς όμως με 5 βήματα να παρακάμψεις τις δυσκολίες και να φτάσεις στον στόχο σου μια ώρα… αρχύτερα και με αποτελέσματα!

-Μελέτα κάθε μέρα

Το κλειδί για να μάθεις μια ξένη γλώσσα, είναι να επιμείνεις. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένη στον στόχο σου και να μην βάζεις τίποτα άλλο πάνω από αυτόν. Κάθε μέρα λοιπόν, έστω και για μισή ώρα, κάνε μια μικρή μελέτη.

-Μίλα με κάποιον που ξέρει την γλώσσα

Είναι πολύ σημαντικό να μιλάς την γλώσσα διαρκώς και μάλιστα με έναν άνθρωπο που την ξέρει καλύτερα από εσένα. Οπότε αν έχεις αυτή την ευχέρεια μην την αφήσεις ανεκμετάλλευτη.

-Βάζε στόχους

Αυτό είναι η αρχή. Ξεκίνα με το που θες να φτάσεις μέχρι ένα χρονικό σημείο. Μετά προχώρα στο επόμενο. Μετά σε κάτι ακόμα. Έτσι θα είσαι σε μια διαρκή πρόοδο.

-Καθημερινές ασχολίες

Προσπάθησε όσο το δυνατόν περισσότερο να ενσωματώσεις την γλώσσα που επέλεξες μέσα στην καθημερινότητά σου. Βλέπε ταινίες στην συγκεκριμένη γλώσσα, άκου ραδιόφωνο ή διάβασε βιβλία.

-Μην αγχώνεσαι

Ακόμα και αν κάνεις λάθη, δεν πειράζει. Κανείς δεν γεννήθηκε με το να ξέρει τα πάντα, οπότε μην αφήσεις τον φόβο της αποτυχίας να σε παρασύρει.