Τις δύσκολες αυτές μέρες, χρειάζεσαι μερικά tips ευεξίας για να περάσεις δυσάρεστα στην καραντίνα. Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεσαι αυτές τις μέρες, θυμήσου ότι οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σου, παρατηρώντας το σώμα σου και πως αυτό αισθάνεται για κάθε συναίσθημα που εμφανίζεται.  Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να υποστηρίξεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι να ακούς το σώμα σου (και τους ειδικούς), να λαμβάνεις μέτρα πρόληψης και να συνδέεσαι με την αγάπη και την ειρήνη που υπάρχει γύρω σου.

Τα πιο χρήσιμα tips ευεξίας από την αγαπημένη Vitality Care

tips ευεξίας

tips ευεξίας

Μοιραζόμαστε μαζί σου 6 συμβουλές για να διατηρήσεις σε υψηλά επίπεδα την ευεξία σου.

Η ενυδάτωση είναι πάντα απαραίτητη, αλλά είναι ακόμα πιο απαραίτητη τώρα. Σύμφωνα με τον γιατρό νευρολογίας, Dr. Christian Gonzalez, το νερό ❝βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργεί σωστά το σύστημα, αποτρέποντας την τοξική συσσώρευση στο σώμα ❞.

Mια αγαπημένη συμβουλή για να διατηρούμαστε ενυδατωμένες είναι να πίνουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό αμέσως μόλις ξυπνήσουμε.

Απολαυστική είναι επίσης μια κούπα από ζεστό νερό με λεμόνι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μείνε μακριά απο το αλκοόλ, και αντικατέστησε το με ένα χαλαρωτικό βιολογικό τσάι. Το συκώτι είναι το όργανο το οποίο μεταβολλίζει και απαλάσσει τον οργανισμό απο τις βλαβερές τοξίνες, επομένως είναι απαραίτητο να μην το επιβαρύνουμε με αλκόολ.

❝ Yπάρχουν τόσο πολλά που μας προσφέρει η γη για την ενίσχυση της υγείας μας ❞

Από τα πιο σημαντικά tips ευεξίας όχι μόνο για την ψυχική αλλά και για την σωματική σου υγεία. Η τροφή που καταναλώνουμε και η ποιότητα των πρώτων υλών διασφαλίζουν ότι τα όργανα μας είναι υγιή και λειτουργούν σωστά. Η κατανάλωση πολύχρωμων και βιολογικών τροφίμων, για παράδειγμα, υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Τροφές με αντιφλεγμωνώδης ιδιότητες συμβάλλουν στην καλή υγεία του εντέρου, καθώς εκεί ζουν τα περισσότερα από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Μερικά από αυτά είναι τα φυλλώδη χόρτα, τα ρεβίθια, ο κουρκουμάς,και οι σπόροι τσιά.

tips ευεξίας

Τα συμπληρώματα και οι βιταμίνες μπορεί να είναι ένας άλλος απλός τρόπος για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Οι βιταμίνες C, D, E και B6 είναι ιδανικές. Η Echinacea επίσης (διαθέσιμο στα περισσότερα φαρμακεία) είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα που μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης.

Επιπλέον, ορισμένα αιθέρια έλαια μπορεί να υποστηρίξουν την ανοσοποιητική υγεία, όπως το λεμόνι, η λεβάντα, η ρίγανη και το έλαιο μέντας.

Συμβουλεύσου το γιατρό σου προτού προσθέσεις έλαια και συμπληρώματα στη διατροφή σου.

tips ευεξίας

Υπάρχουν πρακτικές που μπορούμε να ενσωματώσουμε στη ρουτίνα μας για να υποστηρίξουμε και την ανοσοποιητική υγεία.

H γιόγκα και οι αναπνευστικές ασκήσεις, για παράδειγμα, ελαχιστοποιούν το στρες και απελευθερώνουν τις τοξίνες από το σώμα μας.
Η πεζοπορία και ο χρόνος που αφιερώνουμε στη φύση προάγουν ισορροπία, μειώνουν το άγχος και μπορούν να υποστηρίξουν τη γενική ευημερία.

❝ Το μεγαλύτερο ανοσοποιητικό ενισχυτικό που έχουμε είναι η φύση ❞, λέει ο Emmer Whitaker. ❝ Η γη είναι τελείως καλωδιωμένη για να ρυθμίζει τα συστήματά μας, επομένως η απευθείας χωρίς παπούτσια επαφή με το έδαφος ή η σύνδεση μας τα με δέντρα, επαναρυθμίζουν το σύστημα μας και βοηθούν την ανοσοποιητική μας λειτουργία ❞.

Αγκαλιάστε τον αργό ρυθμό και ακούστε τις ανάγκες του σώματός σας.

Τέλος, μπορούμε να στηρίξουμε το σώμα μας με το να είμαστε παρούσες και με ενσυνείδηση σε ότι και αν κάνουμε. Το στρες και το άγχος μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό μας σύστημα, οπότε ενώ είναι απαραίτητο να είμαστε ενημερωμένες  για τους μεταδοτικούς ιούς και να παίρνουμε προληπτικά μέτρα, είναι ακόμα πιο απαραίτητο να αναπνέουμε, να διαλογιζόμαστε και να απελευθερώνουμε το φόβο.

 Η αντίδρασή σας στο στρες και η ανοσολογική σας απάντηση είναι στενά συνδεδεμένες ❞, δηλώνει ο Emmer Whitaker.

⊹ Το σώμα μας έχει την έμφυτη σοφία να θεραπεύει τον εαυτό του (όταν είναι άρρωστο), αλλά χρειάζεται να του προσφέρουμε την ηρεμία που χρειάζεται, μένοντας μακριά απο οτιδήποτε δημιουργεί ένταση. ⊹

tips ευεξίας

Στην επόμενη βόλτα σου στη φύση βρες και παρατήρησε 3 διαφορετικές εικόνες:

⊹ ένα δέντρο,
⊹ ένα λουλούδι,
⊹ το φως που πέφτει πάνω στα δέντρα,

ή οτιδήποτε σου τραβήξει την προσοχή.

Mείνε ακίνητη για όσο χρειαστεί, αναπνέοντας βαθιά και αργά, και παρατήρησε. Άσε την κάθε εικόνα να γεμίσει το σώμα σου και παρατήρησε πώς αυτό ανταποκρίνεται μέσα από την ενεργοποίηση των αισθήσεων για κάθε εικόνα ξεχωριστά. Έχε μαζί σου ένα μικρό σημειωματάριο και κατέγραψε τις παρατηρήσεις σου.

tips ευεξίας

Η ακινησία είναι μια ευκαιρία να αφυπνίσεις όλα όσα έχουν μείνει σε σιωπή μέσα σου.
Φτιάξαμε έναν οδηγό για να μπορέσεις να καταγράψεις τις σκέψεις σου, να προσδιορίσεις τα σημεία που είχες έμπνευση, τις νέες ιδέες που γεννήθηκαν, αλλά και να διαπιστώσεις τι είναι αυτό που χρειάζεται να απελευθερώσεις. Μπορείς να τον κατεβάσεις εδώ:

✧ ☾ ✧

Γίνε μέλος της ομάδας μας στο facebook 
Lalita Blissful Experiences & Retreats Collective