Το σαββατοκύριακο είναι το διήμερο της χαλάρωσης. Αν βρίσκεσαι όμως σε μια δημιουργική περίοδο της ζωής σου, προσπάθησε να εντάξεις και αυτές τις 6 συνήθειες, για να μεγιστοποιήσεις την μελλοντική σου επιτυχία. Αρκεί να έχεις πρόγραμμα!

1. Σήκω από το κρεβάτι νωρίς
Φυσικά δεν εννούμε από τα μάυρα χαράματα, οκ σαββατοκύριακο είναι, αλλά δεν χρειάζεται να ξυπνήσεις και στις 2 το μεσημέρι. Καθώς έτσι όλη η μέρα σου θα πάει τελείως χαμένη.

2. Έχε πλάνο
Το ξέρω πως αυτές οι δυο μέρες σου αρέσουν χαλαρές και όταν λέμε πλάνο δεν εννοούμε αυστηρό πρόγραμμα. Απλά θέσε κάποια πράγματα που θέλεις να κάνεις και προσπάθησε να τα τηρήσεις.

3. Μην κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα
Το να επιδοθείς σε multi-tasking το σαββατοκύριακο είναι βάρβαρο και δυσλειτουργικό. Προσπάθησε να είσαι 100% σε μια ασχολία και όταν την ολοκληρώσεις απλά να χαλαρώσεις.

4. Μην μένεις άπραγη
Το να μην κάνεις τίποτα και να λιώνεις στον καναπέ με δεκάδες επεισόδια από μια σειρά είναι κάπως τέλειο. Αλλά όχι και τις δυο μέρες. Τουλάχιστον όχι όταν μπορείς να πας για περπάτημα, μα διαβάσεις ένα βιβλίο ή απλά να επιδοθείς σε δημιουργικές χειροτεχνίες.

5. Θέσε τις προτεραιότητες σου
Προσπάθησε να ισορροπήσεις το πρόγραμμα σου και να θέσεις ως προτεραιότητες σου τα πράγματα που επείγουν. Μην πήξεις τη μέρα σου και αφιέρωσε λίγο χρόνο σε πράγματα που σου αρέσουν και σε πρόσωπα που αξίζουν το χρόνο σου.

6. Δες θετικά το JOMO
Αντί για το FOMO (Fear Of Missing Out), δες θετικά το JOMO (Joy Of Missing Out). Δεν είναι ανάγκη να εισαι παρών παντού. Απόλαυσε το χρόνο με τον εαυτό σου και απλά ηρέμησε.