Κάτι τόσο απλό όπως το να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας με το πιστολάκι μπορεί να προκαλέσει μεγάλες φθορές στα μαλλιά μας. Είναι πολύ σημαντικό να τα στεγνώνουμε με τον σωστό τρόπο, γι’ αυτό διαβάστε τα tips που ακολουθούν. [φωτογραφίες: ideastotry.info]

Κρατάμε το πιστολάκι πολύ κοντά στα μαλλιά 

Δεν πρέπει ποτέ να κρατάμε το πιστολάκι πιο κοντά στο κεφάλι από 30 εκατοστά για να τα στεγνώσουμε. Με πιο κοντινή απόσταση, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να φθείρουμε την τρίχα.

πιστολάκι

Χρησιμοποιούμε μόνο τον ζεστό αέρα

Ο κρύος αέρας πρέπει να γίνει φίλος μας, ναι, και τους χειμερινούς μήνες. Δεν προκαλεί φθορά στην τρίχα και όταν τα στεγνώσετε με κρύο αέρα δεν θα μοιάζουν θαμπά τα μαλλιά σας. Εάν δεν αντέχετε καθόλου τον κρύο αέρα, προσπαθήστε τουλάχιστον να κάνετε εναλλαγές μεταξύ κρύου και ζεστού.

Κρατάμε τα μαλλιά τυλιγμένα στην πετσέτα για πολλή ώρα

Το να κρατάμε τα μαλλιά πολύ ώρα τυλιγμένα με την πετσέτα μπορεί να τα κάνει πιο επιρρεπή σε ψαλίδα και σπάσιμο. Αυτό συμβαίνει επειδή ουσιαστικά τα μαλλιά μουλιάζουν και γίνονται ευαίσθητα. Προσπαθήστε να κρατάτε τα μαλλιά στην πετσέτα για το πολύ 15 λεπτά.

πιστολάκι

Προστασία από την θερμότητα

Για να προστατέψετε ακόμη περισσότερο τα μαλλιά σας από την θερμότητα είναι καλό να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα θερμοπροστασίας. Χρησιμοποιήστε την ενδεδειγμένη ποσότητα κάθε φορά που θα στεγνώσετε τα μαλλιά σας και θα δείτε μεγάλη διαφορά. Προσοχή! Μην χρησιμοποιείται προϊόντα με αλκοόλ ούτε έλαια πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Ο συνδυασμός τους με την θερμότητα θα «ψήσει» τα μαλλιά σας.

Καθαρίστε επιτέλους το πιστολάκι σας!

Το πιστολάκι σας μπορεί να μην λειτουργεί σωστά επειδή το προστατευτικό διχτάκι μπορεί να έχει «μπουκώσει» από σκόνη και βρωμιά. Εάν το καθαρίσετε, θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στα μαλλιά σας.

πιστολάκι

Μέγιστη ένταση της θερμότητας 

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε την μέγιστη θερμότητα στο πιστολάκι. Τα μαλλιά σας θα δείχνουν πιο θαμπά και ξηρά και θα είναι και πιο ευαίσθητα. Επίσης, θα έχουν περισσότερη ψαλίδα.

Κρατάμε το πιστολάκι προς μία μόνο κατεύθυνση

Καλό είναι όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά να κουνάμε το πιστολάκι προς διαφορετικές κατευθύνσεις ώστε να έχουν πιο φυσική κίνηση τα μαλλιά. Συνήθως, τα κρατάμε μόνο προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση και τα μαλλιά μας δείχνουν στημένα και κακοφτιαγμένα.

πιστολάκι

Βγαίνουμε κατευθείαν έξω

Εάν με το που στεγνώσετε τα μαλλιά βγείτε αμέσως έξω χωρίς να περιμένετε να «κάτσουν» τα μαλλιά, θα χαλάσουν. Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας θα αναιρέσει ότι κάνατε για να φτιάξετε τα μαλλιά σας. Επίσης, η απότομη αυτή αλλαγή θα φθείρει και το τριχωτό της κεφαλής, ενώ μπορεί να αποκτήσετε και πονοκέφαλο.

Δεν χωρίζουμε σε τούφες τα μαλλιά μας

Είναι σημαντικό να χωρίζουμε σε «περιοχές» τα μαλλιά μας και να ασχολούμαστε με κάθε τούφα ξεχωριστά. Έτσι, θα είναι πιο ακριβές και σωστό το αποτέλεσμα. Με μία χτένα λεσουάρ (την «τσατσάρα» που λέμε, την χτενούλα με την λεπτή λαβή) χωρίζουμε τα μαλλιά μας στα 4 χρησιμοποιώντας την λεπτή λαβή.

πιστολάκι