Δεν χρειάζεται να περνάς πολύ χρόνο μπροστά στον καθρέφτη και να ρωτάς αν είσαι η πιο ωραία. Μπορείς να τα καταφέρεις πολύ απλά αποφεύγοντας μικρά λάθη στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς!

Ποια λάθη πρέπει να σταματήσεις να κάνεις; Ορίστε…

Λάθος #1: Μην χρησιμοποιείς προϊόντα με άρωμα

Πολλές φορές τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις μια πχ, κρέμα σώματος που δεν θα έχει κάποια μυρωδιά ή θα είναι παρασκευασμένη από φυτικά προϊόντα. Πολύ σημαντικό είναι γενικά να χρησιμοποιεί πρώτα ένα προϊόν σε ένα μικρό σημείο του σώματος και να διαπιστώσεις αν έχει αλλεργική επίδραση.

Λάθος #2: Κάνεις βαθιά απολέπιση

Είναι πολύ σημαντικό λάθος, ειδικά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα. Αν κάνεις πολύ βαθιά απολέπιση θα δημιουργήσεις πρόβλημα στο δέρμα σου καθώς αφαιρείς και τις φυσικές άμυνες που περιέχει. Οι επιστήμονες συνιστούν να αποφεύγονται τα προϊόντα που έχουν όξινη βάση αλλά και τα toner και να χρησιμοποιούνται αντίστοιχα εκείνη με βάση το σαλικυλικό οξύ.

Λάθος #3: Δεν χρησιμοποιείς αντηλιακό

Το ακούς διαρκώς αλλά είναι πολύ σημαντικό. Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να είναι καταστροφικές για το δέρμα ακόμη και τώρα τον χειμώνα. Ειδικά αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο. Είναι σημαντικό να βάζεις αντηλιακό στο πρόσωπό σου αλλά και στο υπόλοιπο σώμα όταν είναι εκτεθειμένο στον ήλιο.

Λάθος #4: Δεν κοιμάσαι αρκετά

Ο ύπνος είναι το Α και το Ω για την υγεία και την ομορφιά. Όσο περίεργη και αν είναι η καθημερινότητα απλά θα πρέπει να κοιμάσαι περισσότερες από 6 (τουλάχιστον) ώρες την ημέρα. Ο οργανισμός έχει ανάγκη να… φορτίζεται και αν είσαι κουρασμένη ή δεν έχεις κοιμηθεί καλά αυτό φαίνεται!

Λάθος #5: Σπας τα σπυράκια!

Από μικρά παιδιά και στην εφηβεία, οι γιαγιάδες μας μάς έλεγαν ένα πράγμα: Μην πειράζεις τα σπυράκια! Προφανώς ισχύει και τώρα που είμαστε μεγάλοι, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν βγάλεις ένα, είναι να το αφήσεις. Αν επιμένεις να σπάσεις ένα σπυράκι το οποίο φαίνεται πως είναι έτοιμο να… σκάσει, τότε πίεσε το με δυο βαμβάκια στα χέρια και ποτέ με τα νύχια.