Ο χρυσός χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για ιατρικούς και καλλωπιστικούς λόγους. Από την Αρχαία Αίγυπτο ακόμα, πίστευαν στις θεραπευτικές τους ιδιότητες και τον χρησιμοποιούσαν σε πληγές για να περιορίσουν τη μόλυνση και να διευκολύνουν την επούλωση. Δες τι άλλο δεν γνώριζες για το χρυσό:

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Στις αρχές του 19ου αιώνα, οι χειρουργοί τοποθετούσαν ένα λεπτό φύλλο χρυσού στο σημείο μιας φλεγμονής για να καταπραΰνουν τον πόνο και να επισπεύσουν την επούλωση. Ο χρυσός χρησιμοποιείται επίσης στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και είναι γνωστός για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Βελτιώνει τη διάθεση

Και δεν εννοώ όταν τον κοιτάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο χρυσός δρα ως φυσικό διεγερτικό για τα κύτταρα και βοηθά στη μετάδοση των ηλεκτρικών σημάτων στα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνοντας βρώσιμο χρυσό αυξάνονται οι πιθανότητες να νιώσεις ψυχική και συναισθηματική ευεξία.

Φροντίζει το δέρμα

Λόγω της ικανότητάς του να αποκαθιστά την ελαστικότητα των κυττάρων και να τα αναγεννά, ο χρυσός μπορεί να θεραπεύσει διάφορα δερματικά προβλήματα όπως μυκητιάσεις, εξάνθημα, έκζεμα, εγκαύματα κτλ. Η Κλεοπάτρα λέγεται ότι κάθε βράδυ κοιμόταν φορώντας μια μάσκα χρυσού για να επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης και να διατηρεί το δέρμα της λαμπερό.

Η La Prairie αγκαλιάζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες του χρυσού και εμπνευσμένη από τη φευγαλέα στιγμή της χρυσής ώρας -της ώρα του ηλιοβασιλέματος στην καρδιά των Άλπεων- δημιούργησε τη σειρά περιποίησης Pure Gold. To Pure Gold Radiance Concentrate είναι ένα πλούσιο υγρό που αγκαλιάζει το δέρμα, αφήνοντας μια διακριτική αίσθηση καθαρότητας του χρυσού. Η πλούσια υφή της κρέμας Pure Gold Radiance και της κρέμας ματιών Pure Gold Radiance Eye Cream θυμίζει χιονισμένη κορυφή στην καρδιά των Άλπεων, υπονοώντας τον πλούτο που περιέχεται στο εσωτερικό της κάθε κρέμας. Με τη Συλλογή Pure Gold, το δέρμα φαίνεται αναζωογονημένο, ανανεωμένο και εμπλουτισμένο.