Να ξέρεις πως δεν είσαι ο μόνος που το αφεντικό του τού ζητάει να δουλεύει 14 ώρες την ημέρα. Και όπως αναφέρει το πανεπιστήμιο της California, το γεγονός πως σου ζητάει να δουλέψεις τόσες ώρες τον έχει περάσει στην σκοτεινή πλευρά. Της παράνοιας…

 

Οι εργοδότες, σύμφωνα πάντα με την έρευνα (αφεντικό μην με απολύσεις. Η έρευνα τα λέει), θέλουν να έχουν περισσότερο χρόνο για δικές τους δραστηριότητες και κάπως έτσι η λογική υπαγορεύει πως θα δουλέψουν περισσότερο οι υφιστάμενοι του δηλαδή εσύ!

 

Και έχει μια λογική, γιατί τα αφεντικά μπορούν να ακυρώσουν μια σύσκεψη ή να αλλάξουν την ώρα ενός meeting, ωστόσο εσύ δεν μπορείς να το κάνεις. Και το γεγονός αυτό τους γεμίζει με τόση δύναμη που δεν μπορούν να διαχειριστούν. Κάτι σαν τον Anakin Skywalker (aka Darth Vader) στο Star Wars.

 

Δυστυχώς (ξανά) για σένα, οι εργοδότες λόγω όλων των παραπάνω, υπολογίζουν πολύ λιγότερο από τον πραγματικό χρόνο για την περάτωση μιας εργασίας, δηλαδή σου λέει την ατάκα “σε μια ώρα να έχεις τελειώσει”, ενώ το project που σου ζήτησε θέλει πάνω από 3 ώρες!

 

Πως μπορείς να επιβιώσεις από αυτή την παράνοια; Μια είναι η λύση. Τράβα την προσοχή μακριά από το κυρίως project και απλά κάνε… υπομονή! Θα περάσεις και εσύ στην σκοτεινή πλευρά…