Θες μέση δαχτυλίδι; Τώρα μπορείς!

Το λίπος έχει την… κακή συνήθεια να μαζεύεται γύρω από την κοιλιά, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτό να σε αποθαρρύνει στην καταπολέμησή του. Εμείς έχουμε για εσένα τα καλύτερα tips για να το διώξεις και να το θυμάσαι από… μακριά και αγαπημένο!

Κίνηση η θαυματουργή

Ένα από τα πολύ θετικά είναι ότι το λίπος φεύγει εύκολα και γρήγορα με την αεροβική άσκηση. Το τρέξιμο, το ποδήλατο ή το κολύμπι δίνουν αποτελέσματα, οπότε η λύση για να φύγει το συσσωρευμένο λίπος από την κοιλιά είναι το να μην… κάθεσαι! Έρευνα του Duke University, έδειξε πως το jogging για 5 χιλιόμετρα είναι αρκετό για να λιώσει σημαντινό ποσοστό λίπους!

Πες “ναι” στην πρωτεΐνη

Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικές για να παραμένεις αδύνατη. Γιατί όμως; Οι επιστήμονες έδειξαν πως το σώμα παράγει ινσουλίνη αν οι μύες σου δεν ανταποκρίνονται σωστά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στο σώμα και έτσι και στην κοιλιά. Σε έρευνα που έγινε, οι παχύσαρκες γυναίκες που ακολούθησαν δίαιτα με 30% πρωτεΐνη στην διατροφή τους είχαν απώλεια λίπους ίδιου ποσοστού!

Πιες ξύδι!

Μια ακόμη έρευνα ήρθε να ρίξει… φως στις ιδιότητες του ξυδιού καθώς οι υπέρβαροι άνθρωποι που κατανάλωναν για οκτώ εβδομάδες ένα κουταλάκι ημερησίως, παρουσίασαν σημαντική μείωση λίπους. Η θεωρία που ανέπτυξαν οι Ιάπωνες επιστήμονες, είναι πως το ακετικό οξύ που υπάρχει στο ξύδι «καίει» το λίπος, οπότε είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνεις (με μέτρο, όμως)!

Yoga Time!

Οι γυναίκες που ακολούθησαν πρόγραμμα εκγύμνασης με γιόγκα έχασαν μεγάλο ποσοστό υποδόριου λίπους, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2012. Η βασική αρχή είναι πως κάθε άσκηση που έχει σαν στόχο την ηρεμία μπορεί να βοηθήσει. Το κλειδί είναι η κορτιζόλη, την οποία εκκρίνει ο οργανισμός όταν έχει άγχος και ευθύνεται για το λίπος. Όταν ο οργανισμός ηρεμεί, τα ποσοστά κοριτζόλης μειώνονται με αποτέλεσμα την πιο εύκολη “καύση” λίπους.

Μάζεψε ύπνο

Η καθημερινότητα έχει προκαλέσει την μείωση ύπνου και σύμφωνα με έρευνα του Wake Forest University, αν κοιμάσαι λιγότερο από πέντε ώρες τότε υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα αύξησης πάχους. Ιδανικές ώρες ύπνου είναι οι 8, επειδή ωστόσο κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί στους ρυθμούς που κινείται η καθημερινότητα οι επιστήμονες τονίζουν πως πάνω από 6 είναι ΟΚ.

Ξύπνα νωρίς τα Σαββατοκύριακα

Νέα έρευνα, αυτή τη φορά από το Brigham Young University, έδειξε πως οι γυναίκες που κοιμούνται κάθε μέρα την ίδια ώρα είχαν μικρότερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους. Οι ακατάστατες ώρες ύπνου προκαλούν μπέρδεμα στο βιολογικό ρολόι και έτσι αυξάνει την κορτιζόλη. Οπότε, τα Σαββατοκύριακα κοιμήσου μια ώρα παραπάνω αλλά όχι μέχρι να… μεσημεριάσει!

Αύξησε την κατανάλωση στο τσάι

Το τσάι, και ιδιαίτερα το πράσινο, είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες θεωρούνται από τα δυνατότερα αντιοξειδωτικά που κυκλοφορούν στην φύση. Σε έρευνα που έγινε, τα άτομα που γυμναζόντουσαν ελαφρά και κατανάλωναν ημερησίως 625 mg ημερησίως από πράσινο τσάι, είχαν μείωση του λίπους στην κοιλιά. Όχι και άσχημα…