Το τσάι είναι ένα ρόφημα που απολαμβάνουμε για την γεύση και το άρωμα του. Έχει όμως και υψηλή περιεκτικότητά σε αντιοξειδωτικά και βοηθάει στην απώλεια βάρους. Πάμε να δούμε αναλυτικά κάποια απο τα είδη του τσαγιού και τι προσφέρουν στον οργανισμό μας.

Πράσινο τσάι
Ανακουφίζει από το φούσκωμα, βοηθάει στην μείωση του βάρους, στις αλλεργίες και στην ακμή. Χαρακτηρίζεται το πιο υγιεινό ρόφημα στον κόσμο.

Oolong
Ένα είδος τσαγιού που συνδυάζει το πράσινο με το μαύρο τσάι. Βοηθάει πολύ στον μεταβολισμό και μειώνει σημαντικά το στρες.

Μάτσα
Το βιολογικό ιαπωνικό τσάι που βοηθάει το ανοσοποιητικό και κάνει καλό στο μυαλό και στο σώμα. Επιπλέον βοηθάει στην μνήμη και στο νευρικό σύστημα.

Λευκό τσάι
Έχει γλυκιά και φρουτώδη επίγευση, περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και έχει λιποδιαλυτική δράση.

Χαμομήλι
Από τα καλύτερα φυσικά τσάγια, καθώς βοηθάει σε προβλήματα με το στομάχι, στην αντιμετώπιση του πονόκοιλου, του άγχους και του φουσκώματος.

Ιβίσκος
Προέρχεται από ένα λουλούδι που πολύ συχνά θα συναντήσουμε στις αυλές των σπιτιών. Έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία όπως την μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Επίσης έρευνες δείχνουν πως έχει και αντικαρκινική δράση.