Το ξεκίνημα και η πορεία μιας δίαιτας είναι πολύ απαιτητικά και συχνά ακούς για διάφορα τρικ, τα οποία ωστόσο μόνο κακό σου κάνουν. Αυτά είναι τα… θαυματουργά τρικ που δεν πρέπει να δοκιμάσεις ποτέ μέσα σε μια δίαιτα.

-Μπαλονάκι

Μια από τις πιο… μοδάτες τεχνικές αδυνατίσματος στην Ελλάδα. Το προσαρμόζει ο γιατρός στο στομάχι και το φουσκώνει έτσι ώστε να πιάσει χώρο και να μην πεινάει ο ασθενής. Έχει αποτελέσματα για κάποια διάρκεια ωστόσο δεν θεωρείται ενδεδειγμένη λύση μιας και έχει αρκετές παρενέργειες στον οργανισμό, ενώ μετά από λίγο υπάρχει ο κίνδυνος να… σκάσει!

-Διουρητικά και καθαρτικά χάπια

Τα προϊόντα αυτά, αν δεν έχεις πραγματικό πρόβλημα, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στον οργανισμό, όπως αφυδάτωση και έλλειψη ηλεκτρολυτών. Ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τέτοια σκευάσματα αν πρώτα δεν υπάρχει ιατρική παρακολούθηση.

-Κορσές

Αρκετές διάσημες, όπως η Kim Kardashian, προτιμούν να φορούν κορσέ για να κρύβουν τα παχάκια στην περιοχή της κοιλιάς, ωστόσο το να πιέζεις τη μέση και το στομάχι σου μόνο κακό κάνει. Υπάρχει και μια κυριολεκτικά τρελή μόδα, που θέλει τις γυναίκες να κοιμούνται φορώντας κορσέ, κάτι που κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στα πλευρά αλλά και στα όργανα.

-Χάπια αδυνατίσματος

Για τους διαιτολόγους, τα σκευάσματα που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο και υπόσχονται αδυνάτισμα, απλά είναι ασφαλέστερα από τα… ναρκωτικά! Τα σκευάσματα που δεν είναι ελεγμένα και υπόσχονται θαύματα είναι εκείνα που θα πρέπει να σε ανησυχούν και προφανώς δεν θα πρέπει να τα εμπιστεύεσαι.

-Εξαφανισμός των… υδατανθράκων!

Ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα, το μυαλό, οι μύες και τα όργανα χρειάζονται υδατάνθρακες για να δουλέψουν. Οι υδατάνθρακες δίνουν ενέργεια στο σώμα, η οποία είναι απαραίτητη για να χάσεις βάρος. Αν μειωθεί η ημερήσια κατανάλωση κάτω από 130 γραμμάρια, τότε αυτό θα έχει στον οργανισμό αρνητικές συνέπειες, όπως η έλλειψη σεροτονίνης.

-Να μην τρως τίποτα

Όταν μιλάμε για θερμίδες, το λιγότερο δεν είναι πάντα το καλύτερο. Οι εργαζόμενες γυναίκες χρειάζονται από 1200 θερμίδες μέχρι 1400,οπότε το να τις ρίξεις κάτω από αυτά τα νούμερα θα προκαλέσουν πρόβλημα στον μεταβολισμό σου.

-Απόρριψη ολόκληρης διατροφικής ομάδας

Αν δεν έχει αλλεργία σε κάποια τροφή ή δυσανεξία σε κάποιο συστατικό, τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να καταργήσεις ολόκληρη διατροφική ομάδα από την δίαιτα σου. Αν για παράδειγμα, «κόψεις» τη γλουτένη ή τα γαλακτοκομικά, θα διαταράξεις τον μεταβολισμό αλλά και άλλες λειτουργίες του οργανισμού σου.