Φρύδια καμπυλωτά, γεωμετρικά, πυκνά ή λεπτά; Πριν αποκτήσεις το τέλειο σχήμα, καλό είναι να ανακαλύψεις εκείνο που ταιριάζει στο πρόσωπό σου και στα χαρακτηριστικά σου. Μόλις όμως διαλέξεις το ιδανικό, μπορείς να το πετύχεις με πέντε εύκολα βήματα.

1. Προετοιμασία

Πλύνε το πρόσωπό σου και κάθισε σε ένα σημείο κοντά στο παράθυρο για να έχεις το σωστό φυσικό φως. Χρησιμοποίησε ένα μεσαίο καθρεφτάκι, για να βλέπεις κάθε λεπτομέρεια και ένα καλό τσιμπιδάκι φρυδιών. Η αλήθεια είναι πως αξίζει να επενδύσεις σε ένα καλό τσιμπιδάκι, μιας και θα σε βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπη.

2. Όρισε το σχήμα τους.

Το πιο σημαντικό είναι να βρεις με το δάχτυλό σου το κόκκαλο των φρυδιών σου, μιας και αποτελεί έναν μπούσουλα, για να δημιουργήσεις το τέλειο σχήμα. Τα φρύδια σου πρέπει να ακολουθούν το σχήμα που έχει το κόκκαλο στο συγκεκριμένο σημείο κι έτσι μπορείς να αφαιρέσεις με το τσιμπιδάκι τις τριχούλες που βρίσκονται εκτός σχήματος.

3. Βεβαιώσου πως και τα δύο φρύδια σου έχουν το ίδιο σχήμα.

Πολλές φορές κάνουμε το λάθος και βγάζουμε το ένα φρύδι, συνεχίζουμε με το δεύτερο και στο τέλος συνειδητοποιούμε πως το σχήμα τους είναι διαφορετικό, με αποτέλεσμα να τα λεπταίνουμε περισσότερο απ’ ότι θέλουμε, μόνο και μόνο για να διορθώσουμε το σχήμα τους. Κατά τη διάρκεια της διαδιακασίας προσπάθησε να συγκρίνεις τα φρύδια σου, ώστε να είναι ίδια.

4. Δώσε στα φρύδια σου το τέλειο σχήμα.

Στα 2/3 του φρυδιού σου δοκίμασε να βγάλεις μερικές παραπάνω τριχούλες -χωρίς βέβαια να το παρακάνεις- ώστε να δώσεις ένα πιο καμπυλωτό σχήμα. Προσπάθησε να σχηματίσεις μία καμπύλη που θα μοιάζει φυσική και δεν θα ξεφεύγει ιδιαίτερα από το κόκκαλο του φρυδιού, που έχεις σαν μπούσουλα.

5. Τόνισε το χρώμα τους.

Χρησιμοποίησε μία μάσκαρα για να στρώσεις τη φορά κάθε τρίχας και ένα μολύβι στο χρώμα των φρυδιών σου για να καλύψεις τα κενά που μπορεί να υπάρχουν και να δώσεις ένταση. Προσοχή! Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις. Προσπάθησε το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό.