Το septum piercing είχε κάνει το ντεμπούτο του ξανά τις δεκαετίες 80′ και 90′ και απ’ ότι φαίνεται έχει αρχίσει και επιστρέφει. Γενικά το piercing και τα τατουάζ τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει trend με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι διάσημοι και μη να τα υιοθετούν. Πάμε όμως να δούμε τι είναι το septum piercing.

Ο οίκος Givenchy πρόσφατα λάνσαρε ως μόδα σε πολλά μοντέλα του τον συγκεκριμένο τύπο piercing. Πρόκειται για το τρύπημα της μύτης στην περιοχή του διαφράγματος της μύτης και πιο συγκεκριμένα του χόνδρου. Αυτήν η τεχνική ξεκίνησε από τους Ινδιάνους Ιθαγενείς της Αμερικής ενώ έχει συνδεθεί και με το τρύπημα του ταύρου στην μύτη για να τον ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα ζώα. Την δεκαετία του 90′ ήταν σήμα κατατεθέν για ανθρώπους με πανκ και ροκ ακούσματα που ήθελαν να αναδείξουν την μοναδικότητα και εκκεντρικότητα του χαρακτήρα τους. Οπότε ο συγκεκριμένος τύπος piercing έχει συνδεθεί με μια πιο πανκ εμφάνιση.

Πολλοί διάσημοι αστέρες όπως η Rihanna, η Scarlett Johannson, η Jessica Biel, λανσάρουν το septum piercing και το επαναφέρουν στη μόδα συνδέοντας το με την πιο επαναστατική τους πλευρά. Μας δείχνουν πως ταιριάζει σε όλα τα στυλ αρκεί να μπορείς να τα υποστηρίξεις σωστά και να μην κάνεις υπερβολές. Αν κάποιος δεν φοβάται τις βελόνες μπορεί εύκολα να το δοκιμάσει και να το καθιερώσει στο στυλ του όπως οποιοδήποτε άλλο piercing.

Ωστόσο σε μια περιοχή στον κόσμο το septum piercing δεν είναι “στη μόδα” και αυτήν η περιοχή είναι το Παρίσι το οποίο έχει αρχίσει και λανσάρει ως νέα μόδα το “καθαρό” ή “άσπιλο” σώμα. Αυτό σημαίνει πως τα μοντέλα με τατουάζ και piercing δεν φιγουράρουν πλέον στους διάσημους οίκους μόδας και στα περιοδικά του Παρισιού, βγάζοντας από την μόδα οτιδήποτε αποτελεί ακραίο στοιχείο στο σώμα. Αυτό ίσως γιατί από σήμα κατατεθέν για ορισμένες ομάδες ανθρώπων το piercing και το τατουάζ κατέληξαν να είναι ομοιογένεια κι όχι κάτι το ξεχωριστό και το επαναστατικό. Η τελική επιλογή είναι η δική σας προσωπική άποψη.

Small Tip: Οποιοδήποτε piercing στη μύτη την αναδεικνύει, οπότε όσες θέλουν να κρύψουν την μύτη τους καλό θα ήταν να το αποφεύγουν!