Το Πάσχα, ο εορτασμός της ανάστασης του Ιησού Χριστού, είναι μια εποχή ανανέωσης και αναγέννησης. Συμβολίζει το ταξίδι μας στην έρημο της ζωής, όπου αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και εμπόδια που φαίνονται ανυπέρβλητα. Όπως οι Ισραηλίτες που περιπλανιούνται στην έρημο, έτσι κι εμείς είμαστε σε ένα ταξίδι για να βρούμε το δρόμο μας προς την ψυχική γαλήνη. Οι δυσκολίες και δοκιμασίες στην έρημο, είναι όλα εκείνα που πρέπει να υπομείνουμε στη ζωή. Μερικές φορές μπορεί να νιώθουμε σαν να περπατάμε σε κύκλους, χαμένοι και χωρίς κατεύθυνση. Αλλά πρέπει να πιστεύουμε ότι το ταξίδι μας έχει έναν σκοπό και ότι τελικά θα φτάσουμε στον προορισμό μας.

Κατά τη διάρκεια του Πάσχα, θυμόμαστε ότι ακόμη και στη μέση των δοκιμασιών και των θλίψεών μας, υπάρχει ελπίδα. Θα βρούμε κι εμείς την όαση στην έρημο, με σταθερά βήματα και σιγουριά για τις επιλογές μας. Κάθε ταξίδι, σπουδαίο, μοιραίο και ωραίο, ξεκινά με ένα αποφασιστικό βήμα. Η νέα καμπάνια της KALOGIROU με τίτλο «NOMADS» ακολουθεί την περιήγηση των νομάδων σε ένα ουτοπικό και απόκοσμο τοπίο όπου η ανάγκη να βρουν ο ένας τον άλλον καθρεπτίζεται ως μια Όαση.  Εκεί δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος παρά μόνο η ανάγκη να εκφραστούν όπως ακριβώς επιθυμούν. Αναζητούν το αντίδοτο στη μοναξιά. Φως και σκιά μπλέκουν σε μια αδιάλειπτη κίνηση. Σε μια εποχή που αδιάκοπα αλλάζει, η κινητικότητα είναι αρετή και η αντοχή προσόν.

Για το φετινό fashion videο και τη σειρά φωτογραφιών με τίτλο «NOMADS», η KALOGIROU ταξίδεψε ως τη Μήλο, αξιοποιώντας το μαγευτικό σκηνικό του Σαρακήνικου, μετατρέποντας το σε μια «λευκή» έρημο φτιαγμένη από άμμο, ήλιο και βράχια σμιλευμένα από τους αέρηδες και τα κύματα. Η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική, σαν μια ιεροτελεστία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι θόλοι προστατεύουν το λουλούδι της ελπίδας και προφυλάσσουν το οξυγόνο, την πηγή της ζωής. Νομάδες κατά μόνας διασχίζουν το δαιδαλώδες τοπίο, αποζητούν την Όαση. Τη βρίσκουν. Καθώς το πλάνο ανοίγει, σε μια σχισμή των βράχων, η μορφή ουράς γοργόνας δίνει ζωή σε μια Όαση. Μια γυναίκα στα κόκκινα βρίσκεται εκεί ακριβώς που αναβλύζει η πηγή και συμβολίζει τον αδιάκοπο κύκλο της ζωής.  Κάθε καρέ περιγράφει με μαεστρία μια ιστορία αιχμηρής αισθητικής.

Πάνω στα ίχνη του παρελθόντος γράφονται νέες συναρπαστικές ιστορίες, όπως ακριβώς κάνει η KALOGIROU από το 1890. Εκεί, στο απόκοσμο τοπίο της καμπάνιας, τα ειδικά επιλεγμένα statement παπούτσια και αξεσουάρ που φιλοξενεί η KALOGIROU εξυψώνουν το αισθητικό αποτέλεσμα. Έτσι, ασημένιες και χρυσές λάμψεις αστράφτουν σε πέδιλα και ankle boots, εκπλήξεις από κόκκινο βρίσκουν ιδανική εφαρμογή σε πέδιλα με statement heels. Ένα clutch γίνεται τρόπαιο και προσφέρεται ως δώρο.  Η διαχρονική γοητεία του nude ντύνει wedge εσπαντρίγιες για βήματα θερινά.  Αυτή είναι η παρακαταθήκη της KALOGIROU: είναι παρούσα σε κάθε εποχή, σε κάθε αλλαγή, σε κάθε στιγμή.

Βαθιά ανάσα. Οι νομάδες απομακρύνονται και παρασύρονται από τη δίνη της επιθυμίας. Τα βλέμματα διασταυρώνονται.  Βρίσκουν ο ένας τον άλλο αλλά για λίγο, για μια στιγμή. Νομίζουν ότι συναντούν ο ένας τον άλλο. Κι όμως. Η ματιά γίνεται σκόνη, η εμπειρία γίνεται ανάμνηση μακρινή. Ο «θησαυρός» προσφέρεται ως δώρο και τότε έρχεται η ώρα να βγούμε από τη δική μας φούσκα. Διότι το μαζί πάντα κερδίζει την πλήξη της ερημιάς.