Οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, το έντονο άγχος και η πολύωρη χρήση συσκευών που χαρακτηρίζουν τη ζωή των σύγχρονων ανθρώπων, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να φροντίσουμε το σώμα και το πνεύμα μας. Οι περισσότεροι από εμάς άλλωστε αναζητάμε ένα ¨καταφύγιο” μέσα στο οποίο θα μπορέσουμε να κλείσουμε για λίγο το “διακόπτη” και να αισθανθούμε όμορφα αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό μας. Όποιος και να είναι ο στόχος, το studio Yoga & Pilates της Ιωάννας Κολιακουδάκη, «The Tree of Life Center», αποτελεί μια ιδανική επιλογή για άσκηση και εσωτερική αναζήτηση. Από την πρώτη φορά που θα διαβεί το κατώφλι του studio, ο επισκέπτης καταλαβαίνει τις δυνατότητες που προσφέρει ο χώρος. Πρόκειται για έναν άνετο και φιλικό περιβάλλον στο Μοσχάτο, που έχει σαν σκοπό να βοηθήσει στην βελτίωση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας, έτσι ώστε να έρθουμε σε επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό και να εναρμονιστούμε με τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Για το λόγο αυτό, το Thats Life είχε τη χαρά να συνομιλήσει με την ιδιοκτήτρια του «The Tree of Life Center» κ. Ιωάννα Κολιακουδάκη, η οποία μας ξενάγησε στο μοναδικό της studio, προσφέροντάς μας αρκετούς λόγους για να βάλουμε τη γυμναστική συστηματικά στη ζωή μας.

Το «The Tree of Life Center» αποτελεί ένα χώρο που ο επισκέπτης μπορεί να αποδράσει από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και να φροντίσει το σώμα και το πνεύμα του. Πείτε μας λίγα λόγια για τη «γέννηση» του studio αλλά και το όραμά σας γι’ αυτό.

Το «Δέντρο Της Ζωής» είχα την τύχη να είναι ένα εφηβικό όνειρο. Θυμάμαι κάπου στο γυμνάσιο όταν με ρωτούσαν με τι θέλω να ασχοληθώ, απαντούσα «να φοράω μια τσάντα γυμναστικής και να προπονώ τους ανθρώπους». Το όνειρο έγινε πραγματικότητα, καθώς ασχολήθηκα με το Fitness – Personal & Yoga, Pilates Training. Στην αρχή συνεργάστηκα με μεγάλες αλυσίδες γυμναστηρίων, αλλά μετά από 10 χρόνια αποφάσισα να ξεκινήσω τον δικό μου χώρο, καθώς κάτι μου έλειπε. Το The Tree Of Life Center γεννήθηκε το 2012 όταν αναζητούσα μέσα μου μια πιο προσωπική επαφή με τους μαθητές μου. Η ενασχόληση μου με τις μεθόδους Yoga & Pilates με βοήθησαν να βρω μια πιο θεραπευτική προσέγγιση άσκησης αλλά και μια βελτιωμένη στάση ζωής.

Το όραμα μου είναι οι ασκούμενοι να κατανοήσουν ότι το σώμα μας είναι ο χάρτης της ζωής μας. Ναι, είναι μια όμορφη εμφάνιση, κοιλιακοί, γλουτιαίοι κτλ αλλά είναι και κάτι πιο βαθύ. Η κατανόηση του σώματος και των πόνων του μας βοηθούν στην εξέλιξη και λειτουργικότητά μας. Όταν το μυαλό είναι παρόν στην σωματική άσκηση, θαύματα γίνονται.

Αρκετές γυναίκες πλέον αναζητούν κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης κάποια μορφή άσκησης. Ποια είναι τα οφέλη της yoga για μια έγκυο γυναίκα;

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική και ξεχωριστή περίοδο σε κάθε γυναίκα. Η προγεννητική Yoga, προετοιμάζει ένα αρμονικό έδαφος σε όλο αυτό. Η γυναίκα έρχεται σε επαφή με τις αλλαγές που συμβαίνουν μέσα της αλλά και με το μωρό που αναπτύσσεται στην κοιλίτσα της. Οι αναπνοές δρουν αγχολυτικά αλλά και βοηθητικά για την ώρα του τοκετού. Οι θέσεις της Yoga (asanas) βοηθούν την μέλλουσα μανούλα να δυναμώσει, να αποτρέψει ή να αντιμετωπίσει κάποιους πόνους πχ πόνους στην μέση ή στον αυχένα. Κατά την διάρκεια του μαθήματος δημιουργείται ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου αυτό προφέρει στην γυναίκα σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Το γεγονός ότι αφιερώνει χρόνο για το σώμα της, την γεμίζει ικανοποίηση και χαρά. Τα οφέλη είναι πολλά καθώς το σύστημα Yoga από μόνο του αλλάζει την στάση μας απέναντι στην ζωή. Συμπόνοια, εκτίμηση του εαυτού μας και των άλλων, εξωτερική και εσωτερική δύναμη. Επίγνωση, χαλάρωση. Φανταστείτε λοιπόν, πόσο καλό κάνει στην ψυχολογία της μητέρας αλλά και στο νέο μέλος που εξελίσσεται.

 

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη ζωή των σύγχρονων ανθρώπων είναι η έλλειψη χρόνου, με αποτέλεσμα ή να μη γυμνάζονται καθόλου ή να αναζητούν online λύσεις. Τι θα προτείνατε σε αυτή την κατηγορία;

Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος για όλους. Αλλά σκεφτείτε να σηκωνόσασταν το πρωί χωρίς να πλυθείτε ή να πιείτε καφέ. Κάπως έτσι χρειάζεται να είναι και η γυμναστική. Όπως προανέφερα, «γυμνάζομαι για ένα όμορφο σώμα αλλά κυρίως γυμνάζομαι για ένα λειτουργικό σώμα.» Θα χρησιμοποιήσω μια πρόταση του κυρίου Pilates «είσαι τόσο χρόνων όσο ευλύγιστη είναι η σπονδυλική σου στήλη» Έστω και 10 λεπτά καθημερινά είναι ένα δώρο για το σώμα. Όσο αφορά τις online λύσεις πλέον είμαι πολύ υπέρ. Τις εφαρμόζω τα τελευταία δυο χρόνια και έχω πολύ καλό feedback από τους ασκούμενους μου. Είτε μέσα από το κανάλι μου στο Youtube, είτε από τα διαδικτυακά μου μαθήματα μέσω zoom που γίνονται ταυτόχρονα με τα δια ζώσης. Μάλιστα στο διαδίκτυο υπάρχουν 10 λεπτά προγράμματα που πιστεύω όλοι μπορούν να βρουν τον χρόνο να κάνουν. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να το θες. Π.χ περπάτησε μέχρι το super market της γειτονιάς σου ή περπάτησε 10-15 λεπτά κάθε ημέρα πριν την δουλειά.

Πείτε μας δύο λόγια για τις θεραπείες που μπορεί να βρει κανείς στο «The Tree of Life Center».

Το The Tree Of Life Center ειδικεύεται στην Yoga, στο Pilates & στην Aerial Yoga. Αλλά αναλαμβάνουμε και προγράμματα ατομικής προπόνησης στα μέτρα του κάθε ασκούμενου. Τα μαθήματα μας γίνονται σε ομαδικά τμήματα ως 14 μαθητές, σε group 4 ατόμων, όπου δουλεύουν με τα κρεβάτια και τον εξοπλισμό του Pilates (Pilates Studio) ή ατομικές συνεδρίες. Παράλληλα συνεργαζόμαστε με χειροπράκτη – μασέρ, ώστε να βοηθήσουμε ολιστικά όποιον το έχει ανάγκη.

Γιατί πιστεύετε ότι είναι προτιμότερο να απευθυνθεί κάποιος σε ένα studio yoga και pilates από το να πραγματοποιήσει εγγραφή σε ένα συμβατικό γυμναστήριο;

Το σημαντικό είναι όλοι οι άνθρωποι να βάλουν την κίνηση στην ζωή τους. Είτε σε ένα γυμναστήριο είτε σε ένα κέντρο Yoga ή Pilates. Προτείνω τους μικρότερους χώρους καθώς δημιουργείται οικογενειακό περιβάλλον, είναι σημαντικό να γνωρίζεις λίγα πράγματα για την καθημερινότητα του ασκούμενου. Υπάρχει εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς. Δημιουργείται ένα καθαρό και ήσυχο περιβάλλον. Όλοι σέβονται κάποιους βασικούς «κανονισμούς» για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων, βγάζουν παπούτσια έξω από την αίθουσα, βάζουν κινητά στο αθόρυβο, ενημερώνουν για την συμμετοχή τους ώστε να τους περιμένει ο εισηγητής του μαθήματος. Τους ονομάζω κανονισμούς αλλά ουσιαστικά δημιουργούν ένα όμορφο περιβάλλον πρακτικής. Βοηθούν και τον ασκούμενο να είναι συνεπής σε αυτή την όμορφη υποχρέωση. Είναι όμορφο να νιώθεις ότι έχεις ραντεβού με την ευεξία.

Επισκεφτείτε το The Tree of Life Center: Κωνσταντινουπόλεως 37 & Κανάρη Μοσχάτο

Μάθετε περισσότερα εδώ

FACEBOOK

INSTAGRAM