Το πρόβλημα είναι ότι όσα προϊόντα και να και να χρησιμοποιήσεις, το μήκος των μαλλιών δεν λέει να μεγαλώσει. Μην σκας, για όλα υπάρχει λύση όπως έχω πει πολλάκις.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω 4 συμβουλές με ευλάβεια και θα δεις αποτελέσματα πιο γρήγορα απ’ότι φανταζόσουν.

1. Η ενυδάτωση είναι super sos

Χρησιμοποιείς πιστολάκι και σίδερο μαλλιών σχεδόν κάθε μέρα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να έχουν γίνει ξηρά και εύθραυστα. Για να τα ενυδατώσεις ξανά, φρόντισε να έχεις στο νεσεσέρ σου μάσκες και λάδια και να μην παραλείπεις την χρήση τους.

2. Μείωσε το κούρεμα

Ναι μεν είναι καλός ο καθαρισμός των μαλλιών σου από την ψαλίδα, αφού έτσι αναπνέουν καλύτερα, αλλά μην γίνεις και τακτική θαμώνας του κομμωτηρίου. Αλλά και ούτε να ξεχάσεις να πας. Το ιδανικό είναι να τα κουρεύεις 8 με 10 εβδομάδες από το προηγούμενο.

giphy

3. Κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Όταν λούζεσαι κάνε ένα ελαφρύ και χαλαρωτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου, γιατί έτσι τονώνεις την κυκλοφορία του αίματος στην συγκεκριμένη περιοχή.

4. Η διατροφή είναι το παν

Το ξέρεις. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στον οργανισμό σου, αλλά και στα μαλλιά σου. Πρόσθεσε σε αυτήν τροφές πλούσες σε πρωτεϊνη, ψευδάργυρο, σίδηρο και Β12, όπως για παράδειγμα αυγά, σολομός, λαχανικά, φασόλια κτλ.