Γιατί η υπερβολική σκέψη, το άγχος και η συνήθεια του να αναλώνεσαι σε καταστάσεις και πράγματα ανούσια, σε κουράζουν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Για να είσαι λοιπόν όσο γίνεται πιο ήρεμη και χαρούμενη σταμάτα να υπερ-αναλύεις και να μετράς τα πάντα στις λεπτομέρειες. Ειδικά όσον αφορά τα παρακάτω!

1 Η ηλικία
Είναι απλά ένα νούμερο, σε μια τούρτα, μια φορά το χρόνο. Στην ουσία είσαι όσο νιώθεις, όσο δείχνεις -αν έχεις καλά γονίδια- και δεν υπάρχει όριο στα πράγματα που μπορείς να κάνεις.

2 Οι άνθρωποι που δεν νοιάζονται για εσένα
Γιατί δεν νοιάζονται για εσένα! Οπότε και εσύ δεν νοιάζεσαι για εκείνους. Είναι χάσιμο χρόνου να επενδύεις σε ανθρώπους που δεν το εκτιμούν, οπότε μήπως να το σταματούσες;

3 Οι αρνητικοί άνθρωποι
Ναι, ούτε αυτούς τους χρειάζεσαι. Όταν έχεις ένα πρόβλημα το κάνουν μεγαλύτερο χωρίς να σε βοηθάνε ουσιαστικά και όταν είσαι ευτυχισμένη προσπαθούν να σου θυμίσουν τις δύσκολες στιγμές σου. Χωρίς λόγο!

4 Το παρελθόν σου
Ότι έγινε, έγινε. Ότι έκανες, έκανες. Ότι έζησες, έζησες. Δεν μπορείς να το αλλάξεις οπότε μην το σκέφτεσαι. Κράτα μόνο τα καλά και κάνε σχέδια για το μέλλον.

5 Τα στάνταρ ομορφιάς
Κανείς δεν θα σου πει τι νούμερο πρέπει να φοράς, τι χρώμα πρέπει να έχουν τα μαλλιά σου και πως δεν είσαι όμορφη όπως θα ήθελαν εκείνοι. Είσαι ότι θέλεις να είσαι, και είσαι κούκλα!

6 Τι πιστεύουν οι άλλοι
Αν σε κάθε μας κίνηση καθόμασταν και αναλογιζόμασταν τι θα πουν οι γύρω μας, θα μέναμε ακινητες για χρόνια. Κάνε ότι νομίζεις και ότι θέλεις και άσε τους άλλους να λένε.