Αν επιθυμείς να χάσεις βάρος, είναι απαραίτητο να ακολουθήσεις ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, σε συνδυασμό με γυμναστική και άσκηση. Αν όμως βιάζεσαι και θέλεις να χάσεις κιλά πιο γρήγορα, εκτός από το να κόψεις το ψωμί, τα γλυκά και τα αναψυκτικά, ακολούθα και τα παρακάτω tips που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις πιο γρήγορα.

1. Πίνε περισσότερο νερό, ειδικά πριν από τα γεύματά σου. Το γνωρίζεις ήδη ότι πρέπει να πίνεις πολύ νερό, όχι μόνο για να έχεις υγιές και ενυδατωμένο δέρμα και σώμα, αλλά και για να χάσεις πιο εύκολα κιλά. Πριν από κάθε γεύμα σου, αλλά και κάθε φορά που νιώθεις ότι η ενέργειά σου σε εγκαταλείπει, πίνε ένα ή δύο ποτήρια νερό. Προσπάθησε να πίνεις νερό αντί για χυμούς, ή αναψυκτικά. Και για να μη βαριέσαι τη γεύση, βάλε μέσα στο νερό σου λίγα φρούτα ή αγγούρι.

2. Μάσα καλά και πολλές φορές την τροφή σου. Μια θεωρία λέει ότι αν τρως αργά χάνεις πιο εύκολα κιλά.Ο λόγος είναι ότι το μυαλό έχει περισσότερο χρόνο να επεξεργάζεται την πείνα σου και να την καταπολεμάει. Αν τρως λαίμαργα, τις περισσότερες φορές τρως περισσότερη ποσότητα από αυτή που πραγματικά θέλεις και χρειάζεσαι. Όσο πιο αργά μασάς την τροφή σου, τόσο λιγότερο τρως, γιατί χορταίνεις πιο γρήγορα. Προσπάθησε να μασάς κάθε μπουκιά περίπου 20 με 25 φορές.

3. Περπάτα μετά από κάθε γεύμα. Κάθε φορά που τελειώνεις το φαγητό σου, πήγαινε μια βόλτα. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά τρικ για να χάσεις κιλά. Φυσικά το περπάτημα, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την άσκηση και δεν είναι αρκετή γυμναστική για να έχεις ένα ωραίο σώμα, αλλά κάθε φορά που περπατάς μετά το γεύμα σου, βοηθάς τους μύες σου να απορροφήσουν όλη τη γλυκόζη που έλαβες. Επίσης, θα χωνέψεις πιο εύκολα το φαγητό που κατανάλωσες, Ένας 10λεπτος περίπατος μετά από κάθε γεύμα, είναι ό,τι πρέπει.

4. Να προτιμάς τις δροσερές και κρύες θερμοκρασίες. Το λίπος που έχουμε στο σώμα μας, δεν είναι όλο περιττό. Το λευκό λίπος, είναι οι θερμίδες που αποθηκεύει ο οργανισμός σου στο σώμα σου, επειδή είναι περιττές και δεν τις χρειάζεται. Αλλά το καφέ λίπος, χρησιμοποιεί την ενέργεια αυτή για να σε κρατάει ζεστή. Γι’ αυτό, αν γενικά προτιμάς τις κρύες και δροσερές θερμοκρασίες, θα απαλλαγείς από το λίπος του σώματός σου. Γι’ αυτό φόρα λιγότερα ρούχα, κάνε κρύα ντους και  κράτα τη θερμοκρασία του σπιτιού σου δροσερή.

5. Χρησιμοποίησε λεμόνι, μέλι και κανέλα στα γεύματά σου. Τα υγιεινά γεύματα είναι αυτά που ο οργανισμός σου απορροφά πιο αργά, σε σύγκρισή με το γρήγορο και ανθυγιεινό φαγητό.  Αν προσθέσεις στα γεύματά σου λεμόνι και κανέλα,  το φαγητό σου θα περάσει πιο αργά από το στομάχι στο έντερο, κάτι που αυξάνει την ινσουλίνη και ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αντικατέστησε τη ζάχαρη με μέλι και κάνε τα γεύματά σου πιο υγιεινά.

6. Φωτογράφισε κάθε γεύμα που τρως. Αν ακολουθήσεις αυτό το tip δεν θα κάνεις τόσο εύκολα παρασπονδίες στη διατροφή σου. Αυτός ο τρόπος είναι ακόμα καλύτερος από το να σημειώνεις τι τρως, γιατί απλά μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Αν το ακολουθήσεις πιστά, θα δεις ότι θα επιλέγεις πιο υγιεινά γεύματα και σνακ, για να αποφύγεις τις τύψεις.