Αναρωτιέσαι κι εσύ «γιατί όταν παίρνεις βάρος συσσωρεύεται όλο στα ψωμάκια»;

Η απάντηση είναι απλή. Το κάθε άτομο έχει τις δικές του λιποαποθήκες, δηλαδή τα σημεία εκείνα που συσσωρεύεται το λίπος περισσότερο – μπορεί να είναι οι γλουτοί, οι μηροί, η κοιλιά ή η περιοχή γύρω από την κοιλιά και τους μηρούς, δηλαδή τα λεγόμενα και ως «ψωμάκια» .  Όταν αυξάνεις ή μειώνεις το βάρος σου, το 70% αυξάνεται ή μειώνεται αντίστοιχα από τις λιποαποθήκες σου ενώ το υπόλοιπο 30% από το υπόλοιπο σώμα.

Τι μπορείς να κάνεις όμως για αυτό;  ο μαγικός συνδυασμός δεν είναι άλλος από την κατάλληλη διατροφή και την άσκηση. Λάβε υπόψη σου τις συμβουλές που ακολουθούν.

•        Κατανάλωσε περισσότερο νερό

Το ακούς συνέχεια, αλλά για ακόμα μία φορά θα τονίσουμε ότι είναι σημαντικό να πίνεις άφθονο νερό καθώς συμβάλλει στην αποβολή τοξινών από το σώμα, στη νοητική ευεξία, στη χώνεψη, στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος αλλά και σε ένα λαμπερό και υγιές δέρμα.

•        Μην ξεχνάς την άσκηση

Σωστή διατροφή και άσκηση πάνε μαζί. Έστω και 1 ώρα περπάτημα την ημέρα  βελτιώνει το κυκλοφορικό σου σύστημα και συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση του βάρους.

•        Χρυσός κανόνας

Εκτός από το να κάνεις τακτικά γεύματα κάθε  3-4 ώρες, δοκίμασε να καταναλώνεις το γεύμα και το σνακ σου σε μικρότερο πιάτο. Με αυτόν τον τρόπο και θα μειώσεις την ποσότητα που θα καταναλώσεις και θα χορτάσεις γρηγορότερα