Ένα χαρακτηριστικό που συναντάται πολύ συχνά στις μεσογειακές γυναίκες είναι οι καφέ κηλίδες στο πρόσωπο. Η συχνή έκθεση στο ήλιο και το ευμετάβλητο κλίμα ευνοούν τη δημιουργία τέτοιων δυσχρωμιών στο δέρμα μας. Βέβαια, δεν ευθύνεται μόνο ο ήλιος για την εμφάνιση των καφέ κηλίδων αλλά και οι ορμονολογικές διαταραχές και η γήρανση.

Τι είναι

Βασικά πρόκειται για σημεία του δέρματος που έχει συγκεντρωθεί υπερβολική μελανίνη – η ουσία που προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Πού και πώς δημιουργούνται

Τα σημεία που είναι πιο επιρρεπή στην εμφάνιση τέτοιων κηλίδων είναι όσα εκτίθονται πιο συχνά στον ήλιο, δηλαδή χέρια, ώμοι, πρόσωπο και στήθος. Η μελανίνη που συσσωρεύεται στην επιφάνεια του δέρματος οδηγεί στην παραγωγή σμήγματος με σκούρο χρώμα και η διαστολή των αγγείων σε αυτή την περιοχή αυξάνει τις πιθανότητες παγίωσης του σμήγματος. Το αποτέλεσμα είναι σημάδια που πολλές φορές μπορεί να είναι αρκετά μεγάλα.

Πώς θα τις ξεφορτωθείς

Υπάρχει επεμβατικός και μη επεμβατικός τρόπος αντιμετώπισης των καφέ κηλίδων. Πριν φτάσεις στο laser για να τις σβήσεις, μπορείς να δοκιμάσεις ειδικά προϊόντα όπως τη NIVEA Cellular Luminous 630. Πρόκειται για μια νέα καινοτομία πρόληψης και θεραπείας κατά των κηλίδων, που συνεργάζεται με την επιδερμίδα και έχει ορατά αποτελέσματα μέσα σε 4 εβδομάδες.

Το καινοτόμο μόριο με αριθμό 630 είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ασφαλή αντιμετώπιση και πρόληψη των κηλίδων, λειτουργώντας με διπλή δράση. Από τη μία, ενεργεί στην υπάρχουσα μελάγχρωση για να ελαττώσει τις κηλίδες και το μέγεθός τους και από την άλλη, ισορροπεί την παραγωγή μελανίνης για να αποτρέψει την εμφάνιση νέων κηλίδων. Δοκίμασε τον ενισχυμένο ορό και την κρέμα ημέρας για να δεις αποτελέσματα σε ένα μόλις μήνα.