Μπορεί τα ψηλά τακούνια να προσθέτουν πόντους και να κάνουν τα πόδια μας να φαίνονται ωραία αλλά μπορεί να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στα πόδια σου. Όλες μας έχουμε νιώσει αυτό τον αφόρητο πόνο ειδικά αν τα παπούτσια είναι πολύ ψηλά, που μας κάνει να θέλουμε να τα βγάλουμε αμέσως. Όμως ο πόνος είναι το λιγότερο, αφού η χρόνια χρήση τακουνιών σε συχνή βάση μπορεί να έχει πραγματική επίδραση στο σώμα και την υγεία σου.

Αρθρίτιδα
Εάν φοράς υπερβολικά συχνά τακούνια, οι αρθρώσεις στα γόνατά μπορεί να γίνουν αρθριτικές, λόγω του τρόπου που στέκεσαι η περπατάς.

Ο πόνος μπορεί να επηρεάσει όλο το σώμα σου
Η παρατεταμένη χρήση ψηλοτάκουνων μπορούν να προκαλέσουν πελματιαία απονευρωσίτιδα, αχίλλειες τενινοπάθειες, προβλήματα στην γάμπας, χρόνιο πόνο στο γόνατο, προβλήματα στο ισχίο, πόνος στην πλάτη και στον αυχένα, ακόμα και οι πονοκέφαλοι.

Επηρεάζεται το περπάτημά σου
Όταν φοράς ψηλοτάκουνα, αλλάζει το κέντρο βάρους σου, άρα και το περπάτημά σου. Αν το σώμα έχει συνηθίσει με ψηλοτάκουνα τότε οι μύες και οι τένοντες σου, θα προσαρμοστούν στο να στέκεσαι/κινείσαι διαφορετικά. Έτσι θα υπάρξουν επιπτώσεις στο πέλμα, τον αχίλλειο, τους μύες της γάμπας και τους μηριαίους.

Τα νύχια των ποδιών σου μπορεί επίσης να επηρεαστούν
Πέρα από τον τρόπο που τα τακούνια κάνουν τα νύχια σου να φαίνονται, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν, ειδικά αν φοράς τακούνι με μύτη.

Σφυροδακτυλία
Η σφυροδακτυλία είναι μία παραμόρφωση που προκαλεί την κάμψη των δακτύλων του ποδιού προς τα κάτω και μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε δάχτυλο, συνήθως όμως επηρεάζει το δεύτερο ή το τρίτο δάχτυλο.