Υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ρούχα και ένα από τα πιο σημαντικά είναι ο σωματότυπος σας. Διαφορετικοί σωματότυποι μπορούν να κολακευτούν από διαφορετικούς τύπους ρούχων και το να γνωρίζετε τι φαίνεται καλύτερα στο σώμα σας μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε αυτοπεποίθηση και κομψότητα. Ακολουθούν ορισμένες γενικές συμβουλές για το τι θα ήταν καλύτερο να φορέσετε με βάση τον σωματότυπό σας.

Εάν έχετε σωματότυπο κλεψύδρα, πιθανότατα έχετε καλές αναλογίες με στενή μέση και καμπυλωτούς γοφούς και μπούστο. Τα ρούχα που σφίγγουν στη μέση μπορεί να είναι ιδιαίτερα κολακευτικά για αυτόν τον σωματότυπο. Τα κρουαζέ φορέματα και τα τοπ με ζώνη μπορεί να είναι εξαιρετικές επιλογές, όπως και τα ψηλόμεσα τζιν και οι φούστες. Οι φούστες σε γραμμή Α μπορούν επίσης να είναι μια καλή επιλογή, καθώς μπορούν να βοηθήσουν να εξισορροπήσετε τις αναλογίες σας και να δημιουργήσετε μια πιο συνεκτική εμφάνιση.

Εάν έχετε σώμα σε σχήμα αχλαδιού, πιθανότατα έχετε μικρότερο μπούστο και φαρδύτερους γοφούς. Για να εξισορροπήσετε τις αναλογίες σας, δοκιμάστε να φορέσετε τοπ με ιδιαίτερη λαιμόκοψη ή στολίδια για να τραβήξετε το μάτι προς τα πάνω. Τα φορέματα με μέση Empire μπορούν επίσης να είναι μια καλή επιλογή, καθώς κάθονται ακριβώς κάτω από το μπούστο και μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία της ψευδαίσθησης ενός μεγαλύτερου άνω κορμού. Όσον αφορά τα παντελόνια και τις φούστες, επιλέξτε ένα πιο φαρδύ παντζάκι ή μια λάμψη για να «ισορροπήσετε» τους γοφούς σας.

Εάν έχετε σώμα σε σχήμα μήλου, μπορεί να κουβαλάτε το μεγαλύτερο μέρος του βάρους σας στη μέση σας. Για να κολακεύσετε αυτόν τον σωματότυπο, δοκιμάστε να φοράτε ρούχα που πέφτουν πάνω από τη μέση σας αντί να κολλάτε σε αυτό. Οι φούστες σε γραμμή Α, τα φαρδιά τοπ και τα λαμπερά φορέματα μπορούν να είναι καλές επιλογές. Αποφύγετε ρούχα που είναι πολύ στενά γύρω από τη μέση σας, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια διογκωμένη ή μη κολακευτική σιλουέτα.

Εάν έχετε ορθογώνιο σωματότυπο, μπορεί να μην έχετε πολύ καθορισμένη μέση και το στήθος, η μέση και οι γοφοί σας μπορεί να έχουν περίπου το ίδιο πλάτος. Για να προσθέσετε κάποιο σχήμα στη σιλουέτα σας, δοκιμάστε να φοράτε ρούχα που σφίγγουν στη μέση, όπως φορέματα με ζώνη ή μπλούζες με ρουχισμό ή μάζεμα. Οι φούστες σε γραμμή Α μπορούν επίσης να είναι μια καλή επιλογή, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία της ψευδαίσθησης των καμπυλών.

Τέλος, αν έχετε σωματότυπο σαν ανεστραμμένο τρίγωνο, μπορεί να έχετε μεγαλύτερο μπούστο και στενότερους γοφούς. Για να εξισορροπήσετε τις αναλογίες σας, δοκιμάστε να φορέσετε μπλούζες με λαιμόκοψη σε σχήμα V ή λαιμόκοψη για να τραβήξετε το μάτι προς τα κάτω. Οι φούστες σε γραμμή Α και οι πλήρεις φούστες μπορεί επίσης να είναι κολακευτικές, καθώς μπορούν να προσθέσουν όγκο στο κάτω μισό σας. Αποφύγετε ρούχα που είναι πολύ στενά γύρω από το μπούστο σας, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια υπερβολικά “βαριά” εμφάνιση.

Τελικά, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να φοράτε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε αυτοπεποίθηση και άνεση. Πειραματιστείτε με διαφορετικά στυλ και κοψίματα για να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον σωματότυπο σας και μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι νέο. Με λίγο πειραματισμό, μπορείτε να βρείτε ρούχα που κολακεύουν τη σιλουέτα σας και σας βοηθούν να νιώσετε καλύτερα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.