Από την εποχή που τα social media μπήκαν δυναμικά στην καθημερινότητά μας, δεν διανοούμαστε να σκεφτούμε την ζωή μας χωρίς αυτά. Κάθε τι που μας συμβαίνει θέλουμε να το μοιραστούμε με τους διαδικτυακούς μας φίλους, να σχολιάσουμε την επικαιρότητα και γενικά να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή. Τι θα συμβεί όμως αν ξαφνικά πάρεις την απόφαση να απέχεις από facebook/twitter/instagram όπως και η Amanda από το Women’s Health; Εμείς θα σου πούμε ή συγκεκριμένα η περιγράφη της.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε η ίδια, έφτασε στην απόφαση να τα κόψει μαχαίρι όταν ένα βράδυ το κινητό της έκλεισε από τα υπερβολικά posts σε facebook και twitter. Εκείνη την στιγμή την έπιασε το κλασσικό άγχος που όλους μας έχει πιάσει στο παρελθόν, μέχρι να επανέλθει το κινητό της για να μπορέσει να συνεχίσει την “δουλειά” της ανενόχλητη. Εκεί κάπου έβαλε ένα stop όμως.

pexels-photo-29781

Μάλιστα συνειδητοποίησε το πρωί της πρώτης ημέρας αποχής, πόσο πολύ θέλει να μοιράζεται τα προβλήματα της στα social media, όταν μία βλάβη στο αυτοκίνητο τής την έκανε αμέσως να θέλει να το γράψει. “Ενιωθα ενόχληση που δεν μπορούσα να γράψω τι μου συνέβαινε“, έγραψε.

Πάμε όμως στο σημαντικό του πράγματος. Στο τέλος της έβδομης ημέρας, παρατήρησε ότι όλη την εβδομάδα κοιμήθηκε πολύ καλύτερα. Και ακριβώς επειδή πριν κοιμηθεί δεν χάζευε στα social media, η ποιότητα του ύπνου έγινε πολύ καλύτερη διαβάζοντας ένα βιβλίο. Το άγχος της επίσης μειώθηκε κατά πολύ, μιας και όταν σκέφτεσαι να κάνει ένα post πάντα σκέφτεται τί απήχηση θα έχει. Κάτι τέτοιο δε συνέβη στις επτά ημέρες.

Τα social media μου έκλεβαν χρόνο από την δουλειά μου, με έκαναν κάποιες φορές ακόμα και λιγότερο παραγωγική“, κατέληξε. Ωστόσο να σημειωθεί ότι η Amanda είχε και ένα αρνητικό από αυτή την προσπάθεια, μιας και όπως δήλωσε έχασε σταθερούς πελάτες της δουλειάς της εξαιτίας της έλειψης επικοινωνίας στο facebook.

Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να υπάρχουν ημέρες που τα social media δεν θα μονοπωλούν τις ώρες της καθημερινής μας ζωής!