Καθώς διαφορετικές γυναίκες έχουν διαφορετικούς τύπους δέρματος, τόνους δέρματος και προσωπικές προτιμήσεις, δεν υπάρχει σωστό και λάθος μακιγιάζ για τις γυναίκες άνω των 40 ετών. Ωστόσο, εδώ είναι μερικά tips μακιγιάζ που μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες άνω των 40 να δείχνουν φρέσκες και λαμπερές:

Χρησιμοποιήστε μια καλή ενυδατική κρέμα

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό και λιγότερο ελαστικό. Επομένως, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια καλή ενυδατική κρέμα για να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και λείο.

Επιλέξτε ένα foundation που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα foundation που ταιριάζει απόλυτα με τον τόνο του δέρματός σας. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ένα πολύ ανοιχτό ή πολύ σκούρο foundation, καθώς μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερη.

Χρησιμοποιήστε ένα primer

Ένα primer μπορεί να βοηθήσει το μακιγιάζ σας να διαρκέσει περισσότερο και να φαίνεται πιο απαλό. Επιλέξτε ένα primer που είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας.

Το σωστό concealer

Χρησιμοποιήστε ένα concealer για να καλύψετε τυχόν μαύρους κύκλους, ατέλειες ή κηλίδες ηλικίας.

Φυσικό ρουζ

Χρησιμοποιήστε ένα ρουζ για να προσθέσετε λίγο χρώμα στα μάγουλά σας. Επιλέξτε ένα ρουζ που συμπληρώνει τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Lip liner για σχήμα

Χρησιμοποιήστε ένα lip liner για να καθορίσετε τα χείλη σας και να αποτρέψετε την αιμορραγία του κραγιόν σας.

Επιλέξτε ένα κραγιόν με κρεμώδη υφή

Καθώς μεγαλώνουμε, τα χείλη μας γίνονται πιο λεπτά και στεγνά. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα κραγιόν με κρεμώδη υφή που ενυδατώνει τα χείλη σας.

Αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ ματιών

Αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ ματιών, καθώς μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερη. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ουδέτερους ή γήινους τόνους που συμπληρώνουν τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι φρυδιών

Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι φρυδιών για να καθορίσετε τα φρύδια σας και να τα κάνετε να φαίνονται πιο γεμάτα.

Να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε μακιγιάζ που σας κάνει να νιώθετε αυτοπεποίθηση και άνεση. Πειραματιστείτε με διαφορετικά χρώματα και τεχνικές για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.