Δεν φαντάζεσαι πόσο πολύτιμο είναι για όλους μας να προστατεύουμε το περιβάλλον μας και να εξοικονομούμε τα αγαθά που νομίζουμε ότι πάντα θα έχουμε πλουσιοπάροχα. Δεν υπάρχει όμως το πάντα και τίποτα δεν είναι δεδομένο όταν δεν το φροντίζουμε και απλά το σπαταλάμε.

Για παράδειγμα, οι κάτοικοι στο ελληνικό νησί Ψαρά, πέρυσι το καλοκαίρι, αντιμετώπισαν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης, εξαιτίας μιας ξαφνικής βλάβης στις γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα, αρκετά νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν διακοπές στην υδροδότηση τους.

Τo FINISH λοιπόν, ταξίδεψε στα Ψαρά, με την πρωτοβουλία «Το νερό είναι στα χέρια μας» για να βοηθήσει τους κατοίκους να εξοικονομήσουν έως και 1.500.000 λίτρα νερό σε ένα χρόνο, αλλάζοντάς τους μόνο κάποιες καθημερινές συνήθειες τους!

Σε συνεργασία με το Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), τo FINISH εξόπλισε όλα τα νοικοκυριά και τουριστικά καταλύματα του οικισμού με συσκευές εξοικονόμησης νερού. Αυτή και αν ήταν εξαιρετική κίνηση!

Η ομάδα της δράσης, με τη δυναμική συνδρομή του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών, προσέφερε σε κάθε σπίτι ένα πλήρες σετ με συσκευές εξοικονόμησης νερού για τις βρύσες της κουζίνας και του μπάνιου, το ντους και το καζανάκι της τουαλέτας, δείχνοντάς τους παράλληλα τον τρόπο χρήσης των συσκευών και βοηθώντας στη σωστή τοποθέτησή τους.

Μάλιστα, οι κάτοικοι του νησιού ενθουσιάστηκαν και δέχτηκαν μετά χαράς αυτές τις αλλαγές, δίνοντας υπόσχεση ότι θα αλλάξουν συνήθειες και θα έχουν ως στόχο τους την εξοικονόμηση.

Και το καλύτερο δεν στο είπαμε ακόμα! Στην αποστολή στο νησί, συμμετείχε και ο brand ambassador του FINISH Άκης Πετρετζίκης. Ο αγαπημένος σεφ, επισκέφθηκε τα σπίτια των κατοίκων, άκουσε τις ιστορίες τους και μοιράστηκε μαζί τους συμβουλές εξοικονόμησης.

Και φυσικά, ως νέος μπαμπάς, τόνισε την σημασία της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των νέων γενιών για ένα καλύτερο μέλλον, καθώς και της υποστήριξης πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ωστόσο, ο διάσημος Street Artist Yiakou συνεργάστηκε με το FINISH, υλοποιώντας ένα μοναδικό εκπαιδευτικό δρώμενο και αφήνοντας στο νησί ένα ξεχωριστό αποτύπωμα, ως παρακαταθήκη της πρωτοβουλίας μετά την αναχώρηση της ομάδας!

Αυτούς τους ανθρώπους και αυτές τις κινήσεις θέλουμε!