Από μικρές οι γυναίκες έχουμε μάθει να προσέχουμε τα άκρα μας και να τα έχουμε βαμμένα με όμορφα χρώματα. Το βάψιμο νυχιών είναι επίσης ένας ωραίος τρόπος να περάσουμε τον χρόνο μας και να κάνουμε κάτι όμορφο για τον εαυτό μας. Τελευταίες έρευνες μαρτυρούν ότι το να βάφει κανείς τα νύχια του (ή να του τα βάφουν) κάνει καλό και στην ψυχολογία μας. Ας δούμε μερικούς λόγους που το εξηγούν.

βάψιμο νυχιών

Το να περιποιείσαι τον εαυτό σου είτε το κάνεις μόνος σου είτε στο κάνουν οι άλλοι, σίγουρα ενισχύει την διάθεση. Επίσης, η θέα των προσεγμένων και όμορφων νυχιών μας κάνουν αυτομάτως να νιώθουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η διαδικασία μας χαλαρώνει και μειώνει σημαντικά το άγχος και το στρες μας. Επίσης, μας δημιουργείται η αίσθηση ότι κάναμε μία αλλαγή έστω και μικρή, για να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας.

Τα νύχια είναι ασυναίσθητα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε σε κάποιον, ειδικά στις γυναίκες. Έτσι, όταν τα δικά μας είναι φτιαγμένα νιώθουμε πιο ολοκληρωμένες. Δεν φοβόμαστε να δείξουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας, ειδικά για μερικές που είναι το δυνατό τους σημείο τα λεπτά τους χέρια και τα μακρυά τους δάχτυλα.

βάψιμο νυχιών

Μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά 

Άλλος τρόπος που το βάψιμο νυχιών μπορεί να βελτιώσει την διάθεσή σας είναι τα σωστά χρώματα. Τα θερμά χρώματα είναι αποδεδειγμένο ότι μπορούν να μας φτιάξουν την διάθεση. Αυτό συμβαίνει γιατί τα έχουμε συνδυάσει με χαρούμενα συναισθήματα και ο εγκέφαλος λειτουργεί πολλές φορές συνειρμικά. Π.χ ένα έντονο κόκκινο αποκλείεται να μην έχει θετικά αποτελέσματα. Ακόμη, το να διαλέξετε το αγαπημένο σας χρώμα για τα νύχια σας μπορεί να ανεβάσει την ψυχολογία στα ύψη. Θα θέλετε συνέχεια να «καμαρώνετε» τα νύχια σας. Μην ξεχνάτε ότι τα δάχτυλά σας είναι κάτι που βλέπετε πολύ συχνά μέσα στη μέρα.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι έχετε τις μαύρες σας, σκεφτείτε την πιθανότητα να αλλάξετε το χρώμα των νυχιών σας.