Υπάρχουν σίγουρα πολλά προϊόντα και πολλοί τρόποι να απλώσεις το κάθε ένα, αλλά πόσο συχνά σκεφτόμαστε τη σειρά με την οποία βάζουμε το make up μας; Αν θες να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη (και να γλιτώσεις χρόνο) απλά τοποθέτησε τα προϊόντα make up με αυτή τη σειρά!

  1. Σκιά
  2. Eyeliner (μολύβι ή υγρό)*
  3. Μάσκαρα (αν δεν είσαι σίγουρη πώς απλά δες εδώ)
  4. Μολύβι φρυδιών
  5. Concealer (χρησιμοποίησε αυτό το τρικ με το foundation σου αν σου τελείωσε)
  6. Fond de teint (ή το είδος make up που προτιμάς)
  7. Bronzer, ρουζ και highlighter
  8. Μολύβι χειλιών (αν σκοπεύεις να φορέσεις κάποιο έντονο κραγιόν-περισσότερα για αυτό θα μάθεις εδώ)
  9. Κραγιόν ή lip gloss (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτό το τρικ για να φαίνονται τα χείλη σου πιο γεμάτα)

*αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα μπορείς να βάλεις λίγη πούδρα στο βλέφαρο πριν βάλεις τη σκιά, ώστε να μη φύγει σύντομα

Σε τι βοηθάει να τοποθετείς τα προϊόντα με αυτή τη σειρά, θα ρωτήσεις. Με το να βάζεις πρώτα τα προϊόντα ματιών έχεις την ευκαιρία να διορθώσεις οποιοδήποτε λάθος και να τελειοποιήσεις τη γραμμή του eyeliner χωρίς να χρειαστεί να διορθώσεις το υπόλοιπο make up σου. Επίσης, δε θα χρειαστεί να τοποθετείς τη μάσκαρα με κινήσεις χειρούργου, όπως θα έκανες αν την έβαζες στο τέλος. Τα φρύδια σου τα φροντίζεις πριν βάλεις fond de teint (ή κρέμα CC) ώστε να είναι έτοιμα να τους κάνεις ένα μικρό highlight (αν χρειάζεται). Τα χείλη τα κάνεις πάντα στο τέλος ως «κερασάκι στην τούρτα» και ώστε να μη χρειάζεται να προσέχεις πάρα πολύ (για να μη τα μουτζουρώσεις) όσο βάζεις το make up σου.

Μία ακόμη ερώτηση που μπορεί να σκεφτείς είναι «Πρέπει να τα φορέσω όλα αυτά;». Όχι, προφανώς και δε χρειάζεται, απλά παρέλειψε οποιοδήποτε προϊόν δε χρησιμοποιείς.

Εάν ακολουθήσεις τη σειρά που σου πρότεινα θα είσαι έτοιμη να βγεις από το σπίτι σε το πολύ 10-15’!