Υπάρχουν στιγμές που το άγχος ξεπερνάει τα κόκκινα, που η ψυχολογία πιάνει πάτο, που δεν θέλεις να βλέπεις άνθρωπο μπροστά σου γιατί μπορεί και να καταλήξεις στο αστυνομικό τμήμα. Τις έχουμε περάσει όλοι μας αυτές τις στιγμές και δεν είναι καθόλου ευχάριστες. Χρειάζονται πολύ λεπτή διαχείριση, μέχρι και την παρέμβαση ειδικού εάν μιλάμε για δύσκολες καταστάσεις που επαναλαμβάνονται συχνά. Εμείς θα σας πούμε τρεις πρακτικές στρατηγικές που μπορούν έστω και για λίγο να σας ανακουφίσουν, να ρίξουν τους παλμούς σας που έχουν φτάσει στο 300 (ή και στο μηδέν) και που ίσως μπορέσουν να σας κάνουν να δείτε πιο ψύχραιμα τα πράγματα και να πάρετε μία βαθιά ανάσα.

1. Κρατήστε μία παγοκύστη κάτω από τα μάτια και πάνω από τα ζυγωματικά για 30 δευτερόλεπτα. Το δυσάρεστο κρύο θα αποσπάσει την προσοχή του μυαλού σας που τρέχει με 1000 εκείνη την στιγμή. Επίσης το κρύο δίνει μία καλή “κλωτσιά” στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και θα καταφέρει σιγά σιγά να ρίξει τις ανάσες σας και την ταχυπαλμία σας.

2. Γράψτε σ’ ένα χαρτί αρνητικές σκέψεις του στυλ “δεν μπορώ να κάνω τίποτα σωστά” και μετά απαντήστε με ειλικρίνεια εάν αυτό είναι 100% πραγματικότητα. Έρευνες έχουν δείξει πως αυτή η πρακτική μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τις αρνητικές σκέψεις που συχνά παραποιούν την πραγματική εικόνα που έχουμε για τα πράγματα και μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα. Έτσι θα τα δείτε όλα πιο ρεαλιστικά!

3. Καθίστε αναπαυτικά, κλείστε τα μάτια και πάρτε βαθιές ανάσες. Φανταστείτε, με μεγάλη λεπτομέρεια, τον εαυτό σας να κατεβαίνει μία σκάλα. Να έχετε στο μυαλό σας πολύ ζωντανά από το φωτισμό και το χέρι σας που κρατιέστε στη σκάλα μέχρι τον ήχο που κάνει το παπούτσι σας σε κάθε σκαλοπάτι. Γεμίστε όλο το μυαλό σας με αυτή την εικόνα. Τι καταφέρνετε έτσι; Δεν αφήνετε χώρο για τα αρνητικά ερεθίσματα που είχαν φρακάρει τις σκέψεις σας.

Πηγή: Women’s Health