Ξοδεύουμε μια μικρή περιουσία για τα αρώματά μας, οπότε είναι τρομερό αν το άρωμα εξατμιστεί από το πρώτο «φσιτ». Σίγουρα ορισμένες συνθέσεις αρωμάτων δεν διαρκούν τόσο πολύ όσο άλλες, όμως υπάρχουν τρόποι να διασφαλίσετε ότι το άρωμά σας θα διαρκέσει περισσότερο.

Ψεκάστε μετά το ντους

Επωφεληθείτε από τους ανοιχτούς πόρους του δέρματος από το ζεστό ντουζ. Το δέρμα σας είναι έτοιμο να κρατήσει το άρωμα και να εισχωρήσει καλύτερα όσο είναι νωπό.

Ενυδατώστε πρώτα

Πριν εφαρμόσετε το άρωμά σας, ενυδατώστε το δέρμα σας με την αγαπημένη σας λοσιόν. Οι συνθέσεις χωρίς άρωμα είναι ιδανικές, αλλά αν θέλετε να αναμίξετε και να ταιριάξετε τα αρώματα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αρωματική ενυδατική κρέμα. Κοντά στην μυρωδιά του αρώματος.

Στοχεύστε σε σημεία που έχουν παλμό

Για ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια, ψεκάστε το άρωμά σας σε σημεία παλμού. Δηλαδή τους καρπούς σας, τον αυχένα σας, πίσω από τα γόνατά σας, πίσω από το αυτί σας και μέσα στους αγκώνες σας.

Μην τρίβετε τα σημεία που έχουν άρωμα

Μην τρίβετε τους καρπούς σας μεταξύ τους όταν βάζετε άρωμα γιατί
«σπάτε» τους μικροκρυστάλλους του αρώματος κι έτσι εξατμίζεται πιο γρήγορα. Επίσης, μπορεί να αλλάξει και εντελώς η μυρωδιά του.