Τα τελευταία χρόνια αρκετοί είναι οι καταναλωτές και στη χώρα μας που αποφάσισαν να υιοθετήσουν τη vegan διατροφή. Οι λόγοι είναι αρκετοί. Οι χορτοφαγικές δίαιτες έχουν σημαντικά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, καθώς το να τρέφεσαι με ζώα, είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που συμβάλλει στην απώλεια και εξαφάνιση οικοτόπων. Εκατομμύρια στρέμματα δασών υλοτομούνται κάθε χρόνο για να «ανοίξουν» τον δρόμο για την κτηνοτροφία. Ο οδηγός του ΟΗΕ το 2010, κατέγραψε ότι μία παγκόσμια στροφή στην vegan διατροφή είναι ζωτικής σημασίας, για να σωθεί ο κόσμος από την πείνα, τη φτώχεια και τα χειρότερα αντίκτυπα της κλιματικής αλλαγής.

Τα οφέλη για τον οργανισμό

Παράλληλα, έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Η μεγάλη ποσότητα των φυτικών ινών που τη χαρακτηρίζει, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην πρόσληψη πολλών σημαντικών φυσικών θρεπτικών συστατικών. Επίσης, η μείωση της πρόσληψης κρέατος συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και της πίεσης προστατεύοντας την καρδιά, ενώ μειώνεται και ο κίνδυνος σχηματισμού πέτρας στα νεφρά. Συνήθως, οι vegan έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος, αφού η διατροφή τους είναι φτωχή σε λίπος και συνεπώς σε θερμίδες.

H Aveda στηρίζει το Παγκόσμιο Κίνημα «Veganuary»

Η vegan διατροφή έχει πλέον αρκετούς οπαδούς, γεγονός που γίνεται ορατό και στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και στην κατηγορία των προϊόντων περιποίησης. Η Aveda για παράδειγμα είναι η χορηγός ομορφιάς του κινήματος Veganuary για το 2022. Το Veganuary ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δοκιμάσουν έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Ως υποστηρικτής ομορφιάς του Veganuary, η Aveda, θα βοηθήσει στην ανάδειξη του βιγκανισμού παγκοσμίως, γνωστοποιώντας τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένας χορτοφαγικός τρόπος ζωής, στην υγεία του πλανήτη.

Το Veganuary είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ταυτόχρονα ένα ετήσιο κίνημα, το οποίο ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν μία χορτοφαγική διατροφή για 31 μέρες κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου. Ιδρύθηκε το 2014, με σκοπό να υποστηρίξει και να εμπνεύσει ανθρώπους να δοκιμάσουν μία vegan διατροφή, παρέχοντας τους εκπαίδευση σχετικά με το περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την προσωπική ευημερία, καθώς και μέσω της προώθησης και κοινοποίησης vegan συνταγών. Πέρυσι, το Veganuary σημείωσε 28% αύξηση των συμμετεχόντων σε όλο τον κόσμο (vs. 2020), με περισσότερους από 500.000 ανθρώπους παγκοσμίως να συμμετέχουν στην πρόκληση.

Μάθετε περισσότερα για την δέσμευση της Aveda σε 100% vegan συνθέσεις εδώ

Διαβάστε επίσης: Ποιες τροφές συμβάλλουν στην καλή ψυχολογία – ποιες φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα | Thats Life. Life as it is!