Οι καλές συνήθειες υγιεινής, η αποφυγή των καλλυντικών που περιέχουν λάδι και, σε ορισμένες περιπτώσεις, η φαρμακευτική αγωγή μπορούν όλα να βοηθήσουν στην πρόληψη της δημιουργίας ακμής και σπυριών.

Η ακμή είναι μια κοινή διαταραχή του δέρματος που μπορεί να προκαλέσει σπυράκια, λευκά στίγματα, μαύρα στίγματα, φλύκταινες και φλεγμονώδεις κύστεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την πρόληψη της ακμής.

Παρακάτω βρείτε 3 απλούς τρόπους για την πρόληψη της ακμής και των σπυριών και τη διαχείριση των εξανθημάτων όταν εμφανίζονται.

Πλένετε το πρόσωπο δύο φορές την ημέρα

Η ακμή είναι σπάνια το αποτέλεσμα ενός βρώμικου προσώπου, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να απομακρύνετε την υπερβολική βρωμιά και τη λιπαρότητα από το δέρμα με το τακτικό πλύσιμο και μετά την εφίδρωση. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα ήπιο καθαριστικό και ζεστό νερό. Η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας χωρίς λάδι μετά το πλύσιμο μπορεί να εμποδίσει το δέρμα να γίνει πολύ ξηρό. Το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του δέρματος, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει τα σπυράκια. Ωστόσο, το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου μπορεί να στεγνώσει το δέρμα, προκαλώντας υπερπαραγωγή λιπαρότητας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη ακμή.

Αποφύγετε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν λάδι

Τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος που περιέχουν λάδι μπορεί να φράξουν τους πόρους. Αυτό μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα ακμής και να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης σπυριών. Η χρήση τοπικών προϊόντων, όπως ενυδατικές κρέμες και αντηλιακά που δεν περιέχουν λάδι, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου απόφραξης των πόρων.

Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα, ολοκληρωμένης και στοχευμένης φροντίδας

Η νέα λοσιόν καθαρισμού CeraVe Blemish Control Cleanser, καθαρίζει απαλά απομακρύνοντας ρύπους & έλαια, χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα.

Η Blemish Control Gel, η πρώτη τζελ θεραπεία της CeraVe, καταπολεμά τις ατέλειες και προλαμβάνει τον σχηματισμό νέων, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα.

Το Resurfacing Retinol Serum είναι μια αποτελεσματική σύνθεση με 3 απαραίτητα ceramides, καταπραϋντική νιασιναμίδη, ενθυλακωμένη ρετινόλη και εκχύλισμα ρίζας γλυκόριζας που μειώνει ορατά τα σημάδια ακμής και ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων βελτιώνοντας και λειαίνοντας την επιδερμίδα.

Το CeraVe Resurfacing Retinol Serum αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους. Είναι μια αποτελεσματική σύνθεση με 3 απαραίτητα ceramides, καταπραϋντική νιασιναμίδη, ενθυλακωμένη ρετινόλη και εκχύλισμα ρίζας γλυκόριζας που μειώνει ορατά τα σημάδια ακμής και ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων βελτιώνοντας και λειαίνοντας την επιδερμίδα. Αυτός ο λεπτόρρευστος ορός περιποίησης απορροφάται γρήγορα από το δέρμα δίνοντας ξανά ομοιομορφία στον τόνο της επιδερμίδας και βοηθώντας τη να ανακτήσει την υγιή όψη της. Κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών, το 76% των συμμετεχόντων με δέρμα με τάση ακμής είπαν ότι οι ατέλειές τους ελαχιστοποιήθηκαν ή μειώθηκαν, ενώ το 82% αυτών δήλωσαν ότι, μετά από 4 εβδομάδες χρήσης, το προϊόν βελτίωσε, λείανε ή αναδόμησε την υφή του δέρματός τους.  Όπως όλα τα προϊόντα CeraVe, το Resurfacing Retinol Serum είναι εμπλουτισμένο με 3 Ceramides όμοια με εκείνα του δέρματος –1, 3 και 6-II–, που βοηθούν στην αποκατάσταση και προστασία του φυσικού φραγμού της επιδερμίδας. Συχνά, το δέρμα με τάση ακμής παρουσιάζει μειωμένα επίπεδα Ceramides, έχοντας έτσι, έναν αποδυναμωμένο δερματικό φραγμό4. Ο ορός αυτός, εμπλουτισμένος με 3 απαραίτητα Ceramides, συμβάλλει στην επανόρθωση του δερματικού φραγμού και στην αναπλήρωση των επιπέδων ενυδάτωσης του δέρματός. Χάρη στην τεχνολογία MultiVesicular Emulsion (MVE), τα ενυδατικά συστατικά απελευθερώνονται σταδιακά, για οφέλη μακράς διάρκειας.