Το γάλα το απολαμβάνουν όλοι σε όλο τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για αυτό και τα θηλαστικά το χρησιμοποιούν για να ταισουν τα μωρά τους. Η κατανάλωση γάλακτος είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα στον κόσμο της διατροφής για αυτό παρακάτω μπορείς να βρεις 3 οφέλη του για να γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια.

Το γάλα έχει πολλά θρεπτικά συστατικά – Μόνο ένα φλιτζάνι περιέχει:

 

 

Θερμίδες: 146
Πρωτεΐνη: 8 γραμμάρια
Λίπος: 8 γραμμάρια
Ασβέστιο: 28%
Βιταμίνη D: 24%
Ριβοφλαβίνη (Β2): 26%
Βιταμίνη Β12: 18%
Κάλιο: 10%
Φώσφορος: 22%
Σελήνιο: 13%

Όπως καταλαβαίνεις το γάλα περιέχει ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων, πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών.

Βοηθά στην άσκηση – Όπως είπαμε και παραπάνω το γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης η οποία είναι απαραίτητη για πολλές ζωτικές λειτουργίες του σώματος σου για αυτό και το προτιμούν αρκετοί αθλητές. Συγκεκριμένα, μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση του μετά από μια προπόνηση μπορεί να μειώσει τη μυική βλάβη, να συμβάλλει στην αποκατάσταση των μυών και να αυξήσει τη δύναμη.

 

Σημαντικά οφέλη και για τα οστά – Το γάλα εδώ και πολλά χρόνια έχει συνδεθεί με την υγεία τον οστών. Όλα τα θρεπτικά του συστατικά είναι απαραίτητα γι αυτα οστά. Η προσθήκη γάλακτος αλλά και γενικότερα γαλακτοκομικών προϊόντων στη διατροφή σου μπορεί να αποτρέψει τις ασθένειες των οστών όπως η οστεοπόρωση ενώ παράλληλα αποτρέπει και τον κίνδυνο καταγμάτων.

Capture

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, γιορτάζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος και συλλέγει 1.000 λίτρα φρέσκου, 100% ελληνικού γάλακτος για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου. Το γάλα αποτελεί την πρώτη ύλη για την παραγωγή των αγνών γαλακτοκομικών προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ και το βασικότερο συστατικό που τους χαρίζει τη γεύση του Καλού.

Φέτος, η ΔΩΔΩΝΗ προσκαλεί το κοινό να επισκεφτεί το ειδικά διαμορφωμένο microsite και να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος δίνοντας όνομα στα πιο γλυκά μέλη της ΔΩΔΩΝΗ, τα όμορφα ζώα της Ηπείρου που αποτελούν την πηγή της Γεύσης του Καλού.Ως και τις 6 Ιουνίου, οι επισκέπτες καλούνται να «βαφτίσουν» τα πιο αγαπημένα ζώα της ΔΩΔΩΝΗ και να βοηθήσουν στη συλλογή 1 τόνου γάλακτος για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, λαμβάνοντας έτσι μέρος στην κλήρωση για δώρα γεμάτα από ΔΩΔΩΝΗ.

Σημειώνεται πως η ΔΩΔΩΝΗ στηρίζει με γαλακτοκομικά προϊόντα την Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, όπως και αλλά ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τηρώντας τις αξίες και τις παραδόσεις της Ηπείρου. Παράλληλα αποτελεί ενεργό υποστηρικτή της κοινωνίας καθώς συνεργάζεται με 5.500 μικρούς και μεγάλους παραγωγούς σε 514 χωριά, απασχολεί περισσότερους από 450 ανθρώπους σε Ιωάννινα, Αθήνα, Θήβα και Θεσσαλονίκη και υπερήφανα πρεσβεύει τη Γεύση του Καλού σε 50 χώρες παγκοσμίως.