Έχουμε πει πολλές φορές ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Δεν είναι δηλαδή μόνο θέμα γυμναστικής, αλλά και θέμα σωστού προγραμματισμού. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες τροφές που τόσο καιρό τις θεωρούσες υγιεινές, οπότε δεν περιόριζες τόσο πολύ τον εαυτό σου. Αυτές οι 4 τροφές, είναι οι ακόλουθες:

1. Το σούσι. Τι κι αν αποτελείται από ψάρι και φύκια που θεωρούνται υγιεινά; Το σούσι δυστυχώς παχαίνει αν το παρακάνεις με τις μερίδες.

2. Τα πολύσπορα. Ξέρεις εκείνα που έχεις στο γραφείο και τσιμπολογάς για να σου περιορίσουν την πείνα. Αν είναι πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες τότε είναι και υπεύθυνα στην αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.

3. Οι μπάρες υδατανθράκων. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες που περιέχουν λιπαρά και γλυκαντικές ουσίες που δεν βοηθούν στο να χάσεις κιλά. Αν δηλαδή τις τρως για πιο υγιεινά, τότε μην περιμένεις να δεις αποτελέσματα.

4. Οι σάλτσες. Κι όμως μπορεί να μην θεωρείς ότι μπορούν να σου προσθέσουν θερμίδες οι τόσο δα σαλτσούλες, αλλά εννοείται ότι αυτό δεν ισχύει. Κάποιες σάλτσες περιέχουν αλάτι και ζάχαρη που είναι τα δύο χειρότερα συστατικά.