Είναι νόστιμες, αλλά και πολύ υγιεινές για τον οργανισμό δεν τις λες σε καμία περίπτωση…

Συνήθως αποφεύγεις να φας ένα φαγητό επειδή δεν σου αρέσει. Τώρα θα ξεκινήσεις να αποφεύγεις και άλλα φαγητά που μπορείς να βρεις ακόμη και στα supermarkets για λόγους υγείας. Και δεν το λέμε εμείς αλλά οι επιστήμονες!

Ξιφίας

Το πρόβλημα με τον απίστευτα νόστιμο ξιφία είναι για τις γυναίκες. Η κατανάλωση ξιφία μπορεί να δυσκολέψει αρκετά την προσπάθεια εγκυμοσύνης καθώς περιέχει αρκετό υδράργυρο.  Επίσης μπορεί να προκαλέσει καρδιακά νοσήματα σε ενήλικες. Οπότε με προσοχή και… σύνεση!

Αναψυκτικά διαίτης

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα αναψυκτικά και γενικά τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη, που χρησιμοποιούν όμως υποκατάστατά της, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές βλάβες και παχυσαρκία. Αιτία είναι τα υποκατάστατα ζάχαρης τα οποία είναι φυσικά χημικά και ευθύνονται για την αλλαγή στον μεταβολισμό και ως συνέπεια για πονοκέφαλο, κατάθλιψη και ακόμη… καρκίνο!

Λευκή Σοκολάτα

Θα απορήσετε τι κακό μπορεί να συμβεί με την λευκή σοκολάτα. Οι επιστήμονες την κατατάσσουν στην κατηγορία «μην τρώτε» επειδή δεν έχει κανένα διατροφικό όφελος σε σχέση με την μαύρη σοκολάτα. Κανένα όμως!

Ντοματάκια σε κονσέρβα

Τα κονσερβοκούτια περιέχουν βισθενόλη-Α, ένα συνθετικό οιστρογόνο, το οποίο ευθύνεται για καρδιακά νοσήματα, προβλήματα στο αναπαραγωγικό σύστημα και διαβήτη. Οι έρευνες έδειξαν πως 50 μικρογραμμάρια της μπορεί να προκαλέσει σε βάθος χρόνου πολύ σοβαρά προβλήματα.

Ψωμί

ΟΚ, και εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το ψωμί. Το πρόβλημα είναι ωστόσο η γλουτένη που περιέχει, το γεγονός πως παχαίνει και φυσικά το ζάχαρο. Η λύση είναι το μαύρο ψωμί ολικής αλέσεως, ωστόσο στην χώρα μας δύσκολα μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση του…