Ποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ανεπιθύμητο φούσκωμα που δεν λέει να εξαφανιστεί? Συνήθως δημιουργείτε όταν φάμε κάτι με το οποίο δεν “συμφωνεί” ο οργανισμός μας, ή όταν έχουμε κατακράτηση υγρών ( πχ από την κατανάλωση fast food ). Μπορείς όμως να το καταπολεμήσεις με αυτές τις 5 τροφές.

  1. Νερό με λεμόνι

1

Μπορεί να σου φαίνεται προφανές, όμως η ενυδάτωση καθαρίζει τον οργανισμό και το λεμόνι καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα, εξαφανίζοντας έτσι το φούσκωμα.

  1. Κολοκυθάκια

2

Υπάρχει λόγος που τα από κολοκυθάκι έχουν γίνει ανάρπαστα τα τελευταία χρόνια. Τα κολοκυθάκια περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού και ταυτόχρονα έχουν ελάχιστες θερμίδες. Θα σε βοηθήσουν σίγουρα με το πρήξιμο.

  1. Μπανάνες

edit151221Foods0034-2000x1180

Μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένα βαρύ φρούτο, όμως η μπανάνα δεν σε παχαίνει. Αντιθέτως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και κάλιο, που βοηθάει με την κατακράτηση υγρών.

  1. Βρώμη

Beneficios-de-la-harina-de-avena

Το μυστικό? Φυτικές ίνες, ο οποίες σε χορταίνουν χωρίς να σε φουσκώνουν. Προτίμησε την για ένα ισορροπημένο πρωινό. Μπορείς να δεις τις συνταγές μας για γευστικά πρωινά με βρώμη εδώ.

  1. Μήλα

Raw Red Fuji Apples in a Basket

Κάνουν και το πρήξιμο πέρα. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως, τρώγοντας ένα μήλο πριν το φαγητό θα σε βοηθήσει να φας λιγότερο λόγω των φυτικών ινών που σε χορταίνουν.