Τα κόκκινα σπυράκια από τους ερεθισμούς στο ξύρισμα είναι καθημερινότητα και πολλές γυναίκες το έχουν αποδεχτεί. Υπάρχει όμως λύση και με απλά βήματα θα δεις αποτελέσματα.

Ο ερεθισμός είναι ουσιαστικά ένα είδος εγκαύματος και χρειάζεται αμέσως φροντίδα μόλις εμφανιστεί. Σκοπός είναι φυσικά να μη φτάσεις μέχρι εκεί και να αποφύγεις τα σπυράκια.

Για να τα προλάβεις ακολούθα αυτά τα βήματα:

-Αγόρασε ένα καλό ξυραφάκι και απέφυγε εκείνα της μιας χρήσης. Ο λόγος είναι πως τα ξυραφάκια μιας χρήσεως έχουν πιο τραχιά και λίγο οδοντωτή λάμα, κάτι που προκαλεί και τον ερεθισμό. Το μυστικό είναι η συχνή αλλαγή στην λεπίδα.

-Μην βάζεις πίεση στο ξυράφι. Όσο και αν πατήσεις βαθιά το ξυράφι αυτό δεν σημαίνει πως θα ξυριστεί η περιοχή καλύτερα. Πιθανότερο σενάριο είναι να βλάψεις το δέρμα σου και να ξυριστείς και λάθος.

-Ξύρισε την περιοχή μετά από ένα ζεστό μπάνιο. Το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους οπότε θα γίνει πιο εύκολη η δουλειά.

-Ποτέ δεν πρέπει να ξυρίζεις κόντρα την περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο, καθώς γίνεται πιο απαλή και λεία ωστόσο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να γυρίσει κάποια τρίχα.

-Αν παρουσιάσεις ερεθισμό αυτό που θα σε ανακουφίσει περισσότερο από όλα είναι μια κατευναστική κρέμα με βάση το χαμομήλι!

Εννοείται πως η φαγούρα δεν πρέπει ούτε για αστείο να γίνει ξύσιμο!