Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά είναι ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος…

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που δημοσίευσε το mBio, οι άνθρωποι που φορούν φακούς επαφής είχαν περισσότερα βακτήρια στο δέρμα τους από τους ανθρώπους που προτιμούν τα γυαλιά μυωπίας ή άλλους που δεν φορούν καθόλου.

Οι ερευνητές, ωστόσο, δεν ήταν βέβαιοι για το αν η αύξηση των μικροβίων υπάρχει σαν αποτέλεσμα της μεταφοράς των φακών προς το μάτι και ως συνέπεια την μεταφορά βακτηρίων στο μάτι ή αν ο ίδιος ο φακός πολλαπλασιάζει τα μικρόβια στο περιβάλλον του ματιού.

Και προφανώς η πιθανότητα μόλυνσης στο μάτι από τα βακτήρια είναι πολύ μεγαλύτερος και είναι απλά θέμα χρόνου πριν γίνει χειρότερη μετά την εμφάνισή της.

«Το μάτι περιέχει κάποια μικρόβια από μόνο του ωστόσο η σύνθεσή τους και ο αριθμός τους στο μάτι αλλάζει διαρκώς με την χρήση των φακών επαφής», δήλωσε η Michelle Akler, επικεφαλής της έρευνας.

Τι προτείνουν όμως οι ειδικοί; Δεν είναι απαραίτητο να φοράτε γυαλιά για να… σώσετε τα μάτια σας, ωστόσο αυτό που απαιτείται είναι η σωστή χρήση των φακών. Δηλαδή να τους αφαιρείται κάθε βράδυ και να μην κοιμάστε με αυτούς.

Θέλει προσοχή…