Υπάρχουν μερικές τροφές στον κόσμο που δεν προσφέρουν καμία θερμίδα, όπως και αναψυκτικά, ωστόσο τα δεύτερα είναι επιβλαβή για τον οργανισμό σε βαθμό που δεν φαντάζεσαι!

Δέρμα: Έρευνες έχουν δείξει πως τα αναψυκτικά είναι υπεύθυνα για την πρόωρη γύρανση, την ίδια ώρα που τα διαίτης προκαλούν μείωση του φυσικού PH με αποτέλεσμα το δέρμα σου να είναι ευάλωτο στην ακμή ενώ φαίνεται κουρασμένο και θαμπό.

Διάθεση: Η ασπαρτάμη, η οποία υποκαθιστά την ζάχαρη στα αναψυκτικά διαίτης, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, ζαλάδες αλλά και αλλαγή στην διάθεση. Οι επιστήμονες, παράλληλα, έχουν βρει πως η συνεχόμενη χρήση αναψυκτικών διαίτης μπορεί να οδηγήσει σε άγχος ή κατάθλιψη.

Βάρος: Το πανεπιστήμιο του Τέξας, οδηγήθηκε μετά από έρευνα ετών, στο συμπέρασμα πως τα αναψυκτικά διαίτης έχουν συχνά αντίστροφα αποτελέσματα από όσα υπόσχονται. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση δυο κουτιών ενός διαιτητικού αναψυκτικού μπορεί να προκαλέσει αύξηση της περιφέρειας κατά… 500%!

Καρδιακά νοσήματα: Αυτή τη φορά, το πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, σε έρευνα που διενήργησε, ανακάλυψε πως τα άτομα που κατανάλωναν αναψυκτικά διαίτης είχαν 44% περισσότερες πιθανότητες για να έχουν πρόβλημα με την καρδιά!

Διαβήτης: Ακόμη ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να προκληθεί από αναψυκτικά διαίτης είναι η ανάπτυξη διαβήτη. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση αναψυκτικού διαίτης μπορεί να αυξήσει μέχρι και 25% τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη.

Η συμβουλή, φυσικά, των ειδικών είναι η αποφυγή αναψυκτικών (ή καλύτερη η αλόγιστη κατανάλωση), καθώς εκτός από τους κινδύνους παχυσαρκίας υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία. Νερό δηλαδή και… Άγιος ο Θεός!