Θα έχετε προσέξει όταν πίνετε μπύρα από το μπουκάλι ότι εκτός από την ετικέτα και τις πληροφορίες, υπάρχει και ημερομηνία λήξης. Πολλοί, μάλιστα, που έχουν ξεχάσει την μπύρα στο ντουλάπι ή το ψυγείο, με αποτέλεσμα να περάσει η ημερομηνία αυτή, τις πετάνε. Ωστόσο, το αλκοόλ και δε η μπύρα έχουν σχετική αντοχή στον χρόνο, οπότε αναρωτιόμαστε, τελικά, λήγει η μπύρα; Μάθαμε τι ισχύει και ήρθαμε να το μοιραστούμε μαζί σας. 

Η μπύρα δεν θα χαλάσει εάν περάσει η ημερομηνία λήξης της. Δεν θα αρχίσει να βγάζει μούχλα, ούτε θα μας πειράξει εάν την καταναλώσουμε. Συνεχίζει να είναι ασφαλές να την καταναλώσουμε, εάν έχουν περάσει λίγες εβδομάδες από την λήξη της. Το πέρασμα της ημερομηνίας αυτής σημαίνει ότι η μπύρα θα αρχίσει να χάνει την έντονη γεύση της. Δεν θα είναι τόσο απολαυστική όσο τον πρώτο καιρό της.

Η μπύρα έχει περάσει από ειδικές διαδικασίες και φιλτράρισμα ώστε να διατηρηθεί η ποιότητά της και να απομακρυνθούν τα βακτήρια, οπότε είναι απίθανο η λήξη της να προκαλέσει προβλήματα. Εάν έχουν περάσει μέχρι και 6 μήνες από την ημερομηνία αυτή, μπορεί να καταναλωθεί κανονικά με μία μόνο επιφύλαξη στο πόσο έντονη θα είναι η γεύση της.

Έτσι, είναι καλό να κοιτάμε την ημερομηνία, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ποτό με όλη του την υπέροχη γεύση.

Δείτε ακόμη: Προκαλεί ο καφές στεναχώρια; Η σύνδεσή του με την κατάθλιψη