Τώρα το καλοκαίρι μπορεί να προσέχεις περισσότερο τις θερμίδες που καταναλώνεις, αλλά πάντα θα βρεις μια καλή αφορμή για να φας ένα παγωτάκι. #storyofourlife, ξεκάθαρα. Το πρόβλημα έρχεται, όταν συνειδητοποιείς τι πρέπει να κάνεις για να κάψεις το παγωτό ξυλάκι που έφαγες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’την αρχή.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Texas, έκαναν μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με την υπερκατανάλωση. Σε αυτήν συμμετείχαν 300 εθελοντές ηλικίας 18-30 χρονών, οι οποίοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Και στις τρεις, δόθηκαν όλα τα ανθυγιεινά φαγητά, όπως μπέργκερ, τηγανητές πατάτες, επιδόρπια κτλ.

Στην πρώτη ομάδα, το μενού δόθηκε έτσι απλόχερα χωρίς καμία πληροφορία, ενώ στην δεύτερη πάνω στα τρόφιμα υπήρχε και ο υπολογισμός των θερμίδων. Στην τρίτη όμως, οι ερευνητές έγραψαν πάνω πόσο περπάτημα χρειάζονταν οι εθελοντές για να κάψουν όσα θα έτρωγαν.

Τα αποτελέσματα από αυτή την έρευνα, ήταν για την πρώτη ομάδα τα αναμενόμενα, αφού δεν σημειώθηκε καμία διαφορά στην κατανάλωση. Κάτι αντίστοιχο σημειώθηκε και στην δεύτερη, ενώ στην τρίτη ομάδα ή πρόσληψη των θερμίδων μειώθηκε κατά 15%. Και αυτό γιατί, υπήρχε σχετική ενημέρωση για τα λεπτά άσκησης  προκειμένου να χαθούν οι θερμίδες.

Επομένως, το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές, είναι ότι μια απλή αναφορά στις θερμίδες δεν είναι αρκετή για να σταματήσει η υπερκατανάλωση. Όσον αφορά πάντως το περπάτημα που πρέπει να ακολουθήσεις για να χάσεις το παγωτό που έφαγες πριν λίγο, είναι 1 ώρα.

Δε νομίζω ότι θέλουμε να ξέρουμε πόσο χρειάζεται να περπατήσουμε για ένα burger ή για ένα σουβλάκι, γιατί θα μας πιάσουν τα κλάμματα.

klama gif