Ποιος δεν θέλει να φροντίζει την υγεία του; Όμως οι ρυθμοί της καθημερινότητας, η πίεση της δουλειάς, οι υποχρεώσεις που τρέχουν, η καθήλωση στην κίνηση, η έλλειψη χρόνου, μας αναγκάζουν να μην αφοσιωνόμαστε όσο θα θέλαμε στην ευεξία μας.

Επειδή τη ζημιά που προκαλούμε στον ίδιο μας τον οργανισμό την κατανοούμε καλύτερα όταν βρισκόμαστε σε φάση διακοπών όπου ξαφνικά συνειδητοποιούμε πόσο εξαντλημένο είναι το σώμα και πόσο ταλαιπωρημένο το μυαλό, είναι μια καλή ευκαιρία για επανεκκίνηση και για την υιοθέτηση των εξής συνηθειών που εφαρμόζουν πάντα οι υγιείς άνθρωποι:

Δεν παραλείπουν το πρώτο γεύμα της ημέρας

Κι ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Πρωινό θα φάνε! Οι υγιείς άνθρωποι ξέρουν πως με αυτόν τον τρόπο χαρίζουν ενέργεια στον αδρανή από τον ύπνο οργανισμό και βοηθούν τη λειτουργία του μεταβολισμό. Και φυσικά το πρωινό τους δεν είναι ένα κουλουράκι στο στόμα την ώρα που κλειδώνουν την πόρτα. Παίρνουν σωστό πρωινό κι αφιερώνουν χρόνο στην κατανάλωση του.

συνήθειες ευεξίας

Πρωινό με γιαούρτι, μπέρι και γκρανόλα

Κοιμούνται όσες ώρες χρειάζεται

Τι συμβαίνει όταν οι ώρες του ύπνου είναι λίγες; Η διάθεση μας είναι μονίμως χαλασμένη και ο οργανισμός αναζητά λιπαρές τροφές (αλμυρές και γλυκές) για να πάρει μερικές ενισχυμένες δόσεις ενέργειας που όμως τον αφήνουν ακόμα πιο εξαντλημένο μετά, και παράλληλα αυξάνουν τη διάμετρο της μέσης. Οι υγιείς άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό, γι’αυτό και κοιμούνται 7-8 ώρες καθημερινά.συνήθειες ευεξίας

Αντιλαμβάνονται το φαγητό ως καύσιμο

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν δίνουν συναισθηματικές προεκτάσεις στο φαγητό. Πρόκειται μόνο για το καύσιμο του οργανισμού, κι έτσι κάνουν ανάλογες επιλογές που έχουν στόχο τη θρέψη και την υγεία. Επίσης, η ισορροπημένη σχέση που έχουν με το φαγητό, τους κάνει να αναγνωρίζουν πότε θέλουν πραγματικά να φάνε κάτι λιπαρό και παχυντικό, όπως ένα γλυκό ,και πότε επειδή βιώνουν κάποια στενάχωρη ή αγχωτική κατάσταση. Γι’αυτό και οι παχυντικές επιλογές τους γίνονται απενοχοποιημένα και με μικρή συχνότητα.συνήθειες ευεξίας