Γιατί τους φίλους τους διαλέγεις!

Κάθε φιλία πρέπει να χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένα στοιχεία. Μια πραγματική φιλία όμως διαθέτει χαρακτηριστικά που την κάνουν να αντέχει μέσα στον χρόνο… Ποια είναι αυτά;

Η αποδοχή και η μάθηση

Το πρώτο βήμα προς την πραγματική φιλία. Αυτό σημαίνει πως δεν κατακρίνει ο ένας τον άλλον και τον αποδέχεται όπως είναι, χωρίς διάθεση να αλλάξει ούτε το 1% του άλλου. Ο φίλος δεν είναι project αλλά ούτε και εσύ.

Η αυθεντικότητα

Δεν χρειάζεται (ή χρειάζεσαι) να υποκριθείς. Με τον πραγματικό φίλο σου είσαι αυτός που είσαι πραγματικά. Αν θες να είσαι όμως ο εαυτός σου, πρέπει να αποδεχτείς και τον άλλον έτσι. Πρέπει να είμαστε ειλικρινής με τους φίλους μας και πάνω από όλα με τον εαυτό μας.

Να μην περιμένεις τίποτα

Η φιλία δεν είναι μετοχή σε χρηματιστήριο. Δεν επενδύεις και περιμένεις να πάρεις πίσω τα ίδια. Βοηθάς έναν φίλο από ένστικτο, όχι από υποχρέωση!

Κοινά ενδιαφέροντα

Κακά τα ψέματα, οι φιλίες «τρίβονται» μέσα από τα κοινά ενδιαφέροντα. Οι άντρες έχουν την αγαπημένη τους ομάδα, οι γυναίκες κάτι άλλο. Όμως οι πραγματικές φιλίες έχουν ίδια ιδανικά και ενδιαφέροντα!

Δεν υπάρχει εγωισμός

Μοιραία θα υπάρχουν και τριβές. Και τσακωμοί. Αλλά ποτέ και για κανένα λόγο ο εγωισμός δεν είναι πάνω από την φιλία. Πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα ένας από τους δυο, ανεξαρτήτου κόστους.

Γιατί στο τέλος της ημέρας, οι φίλοι μας είναι πάντα κοντά μας!