Η κακή διατροφή δεν επηρεάζει μόνο την υγεία αλλά έχει το κόστος της και στην επιδερμίδα. Εάν δεν θέλεις να χάσει τη λάμψη της και να διατηρηθεί άψογη πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ τις διατροφικές σου συνήθειες, γιατί κάποιες κρύβουν βασικούς εχθρούς της επιδερμίδας.

1. Πολύ αλάτι
Σου μοιάζουν όλα ανάλατα και θέλεις να προσθέτεις συνέχεια αλάτι στο φαγητό; Καλύτερα να σταματήσεις γιατί πρ0καλεί κατακράτηση υγρών και γι’ αυτό αισθάνεσαι συχνά φουσκωμένη ενώ αυτοί οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια σου δεν είναι τυχαίοι.

2. Πολύ ζάχαρη
Εάν νιώθεις πεσμένη, στεναχωρημένη, εκνευρισμένη κλπ. μην προσπαθήσεις να γίνεις καλά καταπίνοντας οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη. Δημιουργεί φλεγμονές και γερνάει το δέρμα.

3. Απότομη απώλεια βάρους
Το ξαφνικό “μαχαίρι” δεν κάνει καλό γενικότερα στην υγεία, αλλά αφήνει τα σημάδια της και στην επιδερμίδα. Άφησε τα “πράσινα” φαγητά να κάνουν σιγά σιγά την δουλειά τους και γυμνάσου!

4. Δεν πίνεις νερό
Είναι γνωστό από την… αρχαιότητα. Ένα μπουκάλι νερό πρέπει να το έχεις πάντα κοντά σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εάν δεν ενυδατώνεται το δέρμα σου χάνει τη φυσική του λάμψη.

5. Junk food
Συντηρητικά, κορεσμένα λίπη, ζάχαρη, αλάτι… Θέλεις κι άλλα; Όχι τσιπς όταν νιώσεις λιγούρα! Προτίμησε ένα φρούτο και η επιδερμίδα σου θα σε ευχαριστήσει γι’ αυτό σε βάθος χρόνου.

6. Αλκοόλ
Δυνατούς πότες με babyface δεν θα δεις ποτέ. Ούτε καν στα έργα. Ένα ποτήρι κρασί για κοινωνικούς λόγους που και που επιτρέπεται, αλλά μην το παρακάνεις γιατί οι ρυτίδες είναι θέμα χρόνου.