Τον τελευταίο καιρό ακούς να γίνεται συχνά λόγος για το τσαι matcha. Μάλιστα μπορείς να το βρεις από καφετέριες μέχρι και σε βιταμίνες. Το πράσινο τσάι matcha έχει ακόμα και συγκεκριμένο τρόπο συγκομιδής προκειμένου να έχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που απολαμβάνουμε κάθε μέρα στο ποτήρι μας. Πιο συγκεκριμένα οι αγρότες καλύπτουν τα φύλλα του τσαγιού 30 μέρες πριν τη συγκομιδή για να αποφύγουν το άμεσο ηλιακό φως, με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η παραγωγή χλωροφύλλης και ενισχύεται η περιεκτικότητα σε αμινοξέα. Γιατί όμως να πεις matcha;

Είναι πλούσιο σε κατεχίνες – Το matcha είναι πλούσιο σε κατεχίνες που δρουν ουσιαστικά σαν φυσικά αντιοξειδωτικά. Τα συγκεκριμένα βοηθούν προκειμένου να αποφευχθούν χρόνιες ασθένειες. Μάλιστα λέγεται πως ο αριθμός των κατεχινών είναι 137 φορές μεγαλύτερος από όλους τους τύπους πράσινου τσαγιού.

Προστατεύει το συκώτι – Όπως γνωρίζεις το ήπαρ είναι όργανο ζωτικής σημασίας και παίζει σημαντικό ρόλο στην επεξεργασία των θρεπτικών ουσιών. Μελέτες έχουν αποδείξει πως το συγκεκριμένο τσάι μπορεί να προστατεύσει την υγεία του ήπατος.

Ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου – Ναι και όμως, το matcha κάνει καλό ακόμα και σε αυτό καθώς βελτιώνεται η προσοχή, η μνήμη αλλά και ο χρόνος αντίδρασης. Φυσικά, μπορεί να “κάνει θαύματα” ακόμα και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Προστατεύει την καρδιά σου – Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως σε άτομα ηλικίας άνω των 35 ετών. Η κατανάλωση matcha μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρδιακές παθήσεις και να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

Τώρα αν δεν μπορείς ή δεν προλαβαίνεις να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου τσάι μη στεναχωριέσαι αφού η Terranova ετοίμασε για εσένα της κάψουλες Matcha Tea. Και όχι μόνο αυτό αλλά μπορείς να αποκτήσεις το ιδανικό summer body επιλέγοντας από τις παρακάτω βιταμίνες ποια ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες. Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι πως η Ελένη Πετρουλάκη θα είναι σύμμαχος σου σε αυτό! Η Ελένη Πετρουλάκη δήλωσε πως: «Με την καθημερινή χρήση των βιταμινών και των υπερτροφών της TERRANOVA NUTRITION νιώθω περισσότερη ευεξία, δύναμη, και φυσική ομορφιά κάθε μέρα. Είναι οι μόνες 100% φυσικές χωρίς πρόσθετα, περιέχουν ολόκληρα τα βότανα όπως αυτά φύονται στη φύση και υποστηρίζουν την ολιστική φιλοσοφία μου στη διατροφή.


Έλα ένα βήμα πιο κοντά στο ιδανικό Summer Body επιλέγοντας:

  • Το TERRANOVA Chromium, Cinnamon & Lipoic Acid για έλεγχο της όρεξης
  • το TERRANOVA Matcha Green Tea για ενίσχυση του μεταβολισμού σου
  • το TERRANOVA Green Purity για total detox

Εσύ ακόμα το σκέφτεσαι;